Premierul ungar: refuz să transform Ungaria în România

© Sputnik / Alexei DruzhininПремьер-министр Венгерской Республики Виктор Орбан
Премьер-министр Венгерской Республики Виктор Орбан - Sputnik Moldova
Abonare
Victor Orban a declarat în cadrul unui discurs ţinut în faţa Parlamentului ungar că nu va tolera corupţia, precizând însă că refuză să transforme Ungaria în România.

CHIŞINĂU, 16 nov — Sputnic. Prim-ministrul ungar Victor Orban a declarat marţi în Parlament că nu va tolera corupţia, de orice fel ar fi aceasta, dar nici nu va transforma Ungaria în România. El a răspuns în felul acesta unei întrebări adresate de liderului formaţiunii naţionaliste radicale Jobbik, Gabor Vona, a relatat MTI, potrivit activnews.ro.

Premierul Ungariei a mai spus că nu ar fi recomandat ca politicienii ungari sau Parlamentul să își asume rolul Parchetului și al Poliției.

Премьер-министр Венгерской Республики Виктор Орбан. Архивное фото - Sputnik Moldova
Premierul Ungariei speră că UE va putea restabili relațiile cu FR

"Refuz să transform Ungaria în România", a afirmat Orban, adăugând că va respinge orice proceduri extraordinare menite să acorde unor comisii parlamentare puterea autorităților responsabile de aplicarea legii.

Gabor Vona sugerase că ar trebui înființate două comisii, una care să investigheze presupusele legături ale Jobbik cu Rusia și alta care să examineze modul în care s-au îmbogățit unele persoane care au legătură cu partidul lui Orban, Fidesz.

Orban a subliniat că nu a tolerat corupția de niciun fel în trecut și nu o va tolera nici în viitor. Interesele țării sunt avute în vedere atunci când se adoptă vreo decizie în Guvern, a insistat el.

Ponta Понта - Sputnik Moldova
Scandal diplomatic între România şi Ungaria, pe fondul crizei refugiaţilor

Premierul a precizat că a verificat listele publice cu cei mai bogați oameni din Ungaria și nici un susținător al Fidesz nu se află între primii zece, deși partidul este la guvernare de zece ani.

Orban a afirmat însă că Jobbik este plin de infractori, cerând formațiunii să dezvăluie cine sunt susținătorii săi.

Vona a dezmințit acuzația conform căreia Jobbik ar fi primit finanțare din partea Rusiei, adăugând că independența este una dintre valorile de bază ale formațiunii.

Fluxul de știri
0