Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu: lucrurile se complică

© privesc.euMihai Ghimpu
Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PL, Mihai Ghimpu, nu vede motive de optimism. Referindu-se la mersul negocierilor cu PLDM, PDM şi Grupul Leancă, acesta susţine că lucrurile ar degrada.

CHIŞINĂU, 15 dec – Sputnik. Mihai Ghimpu susţine că a aflat din presă numele candidaţilor despre care s-ar fi discutat cu Preşedintele Nicolae Tomofti.

Referindu-se la mersul negocierilor, liderul liberalilor moldoveni a spus că „lucrurile se complică”.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
"Să nu fie afiliat politic, pardon, să nu fie din rândul unor partide"

În opinia lui „la orice întâlnire ar trebui ca lucrurile să se mişte înainte, dar din păcate totul este altfel”.

Liderul PL a mai spus că „înainte totul începea cu formarea majorităţii parlamentare”, iar „acum lucrurile au început altfel – se vorbeşte mai întâi despre prim-ministrul politic, apolitic, despre condiţii şi am ajuns la problema cui îi revine funcţia de premier. Nu este corect aşa”, susţine acesta. „Corect e să formăm majoritatea parlamentară, să identificăm formula, apoi trecem la funcţii”, a mai subliniat liberalul.

Totodată, Ghimpu s-a referit şi la soluţia de depăşire a crizei pe care o văd liberalii:

Mihai Ghimpu Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu: căruţa s-a urnit, dar discuţia despre premier va fi dificilă

„Noi liberalii nu vedem cum depăşim această situaţie. Mâine ne vom întâlni cu Preşedintele. Până acum Preşedintele desemna candidatul propus de majoritatea parlamentară. Acum el fie că desemnează, fie aşteaptă până convenim noi. Noi liberalii nu am auzit la şedinţa Consiliului alianţei despre careva candidaturi. Nici din partea PD şi nici din partea PLDM. Pe toate le-am aflat din presă.

„Pledăm pentru o majoritate parlamentară care va asigura pentru 3 ani, nu pe 3 luni, suportul politic guvernului. Trebuie să depăşim şi criza din primăvară – cea a alegerii preşedintelui”, a conchis Ghimpu.

Fluxul de știri
0