Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

"Să nu fie afiliat politic, pardon, să nu fie din rândul unor partide"

© Guvernul Republicii MoldovaValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
În opinia lui Valeriu Streleţ, premierul trebuie să fie doar din afara partidelor politice. Dar acesta nu poate fi apolitic, pentru că, aşa cum afirma anterior şi Mihai Ghimpu, însăşi funcţia respectivă este una politică.

CHIŞINĂU, 15 dec – Sputnik. Valeriu Streleţ este de părere că discuţiile de marţi seara privind formarea guvernării la Chişinău au fost mai curând o rundă de clarificări decât de progrese.

Fostul premier a declarat că a reiterat faptul că PLDM aşteaptă claritate în atitudinea celorlalte trei grupuri parlamentare vizavi de poziţia liberal-democraţilor privind scoaterea din subordonare partinică a instituţiilor, a căror listă a fost făcută publică în octombrie.

Marian Lupu - Sputnik Moldova
Politică
Lupu despre sinceritatea PLDM: ei nu negociază, ci vor dreptul de veto

„Optăm ferm pentru funcţia de Prim-ministru”, a mai declarat Valeriu Streleţ.

Acesta a opinat că în actuala situaţie „extrem de complexă şi extraordinară nu poate fi vorba despre formule şi despre numărul de mandate în Parlament”.

„Aşteptăm, poate avem mâine progrese la întâlnirea comună cu domnul Timofti. Noi nu am propus până acum niciun candidat. Acesta trebuie discutat la partid şi în formatul de negocieri. Noi nu ţinem în captivitate preşedintele. Este dreptul lui suveran de a decide asupra candidaţilor ce vor fi înaintaţi. Acesta trebuie să nu fie afiliat politic, pardon, să nu fie din rândul unor partide politice. Pentru că funcţia de premier este una politică”, a mai spus Streleţ.

Fluxul de știri
0