Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu: căruţa s-a urnit, dar discuţia despre premier va fi dificilă

© Sputnik / Miroslav RotariMihai Ghimpu Михай Гимпу
Mihai Ghimpu Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul liberalilor este satisfăcut de faptul că au început discuţiile şi cu PLDM, dar se arată convins că procesul de negocieri va fi destul de dificil.

CHIŞINĂU, 1 dec – Sputnik. Mihai Ghimpu a declarat că la întâlnirea de marţi cu reprezentanţii PLDM s-a discutat despre ceea ce au anunţat luni seara liberal-democraţii că ar fi condiţiile lor pentru formarea unei noi majorităţi.

„Am ascultat ce ne-a spus domnul Streleţ. De fapt e ceea ce a fost spus ieri. Principalul este că carul sau căruţa s-a pornit din loc. Sper ca data de 1 decembrie să fie de bun augur”, a declarat Ghimpu.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
Potrivit lui Streleţ, Candu ar trebui să demisioneze în decembrie

Liderul liberalilor a mai menţionat că a întrebat  cine va fi propus ca premier apolitic. „Dacă va fi propus de PLDM, de PL sau PDM, va fi un candidat apolitic”, a întrebat acesta.

Ghimpu a mai spus că urmează să aibă loc întâlniri cu ceilalţi trei posibili parteneri de dialog, pentru a se stabili de principiu ce fel de persoană va fi propusă la funcţia de prim-ministru.

„Cred că va fi greu să găsim înţelegere în problema aceasta”, a conchis Ghimpu.

Fluxul de știri
0