Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CCM va decide marţi dacă directorii ANRE au fost demişi în mod constituţional

© Photo : Igor VzorovПротест у здании НАРЭ
Протест у здании НАРЭ - Sputnik Moldova
Abonare
Autoriitatea de jurisdicţie constituţională trebuie să răspundă la întrebarea, dacă hotărârea prin care Parlamentul a abrogat hotărârile sale anterioare de numire în funcţie a directorilor ANRE este conformă cu Legea supremă a ţării.

CHIŞINĂU, 7 dec – Sputnik. Marţi Curtea Constituţională a Republicii Moldova (CCM) va examina chestiunea constituţionalităţii Hotărârii Parlamentului de abrogare a hotărârilor de numire a directorilor ANRE.

Alexandru Tănase, Curtea Constituţională a RM - Sputnik Moldova
Politică
ANRE are toată puterea să intervină iarăşi în tarife, după o decizie a CCM

„Marți CCM va verifica dacă contravine sau nu Constituției Hotărârea Parlamentului prin care recent au fost demiși cei patru directori ANRE. Cu această adresare în fața Curții au venit trei deputați: un deputat PLDM și doi deputați PDM”, a menţionat serviciul de presă al curţii.

Sursa aminteşte că săptămâna trecută, Curtea a dispus încetarea temporară a efectelor acestei hotărâri, până la examinarea ei de către Curte. În motivarea acestei măsuri, Curtea a făcut referire la prevenirea urmărilor grave pentru situația energetică a țării.

 

Fluxul de știri
0