Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

ANRE are toată puterea să intervină iarăşi în tarife, după o decizie a CCM

© privesc.euAlexandru Tănase, Curtea Constituţională a RM
Alexandru Tănase, Curtea Constituţională a RM - Sputnik Moldova
Abonare
Imediat după adoptarea Hotărârii Parlamentului, care a anulat numirea în funcţie a directorilor ANRE, Curtea Constituţională a fost sesizată de trei deputaţi, pentru a verifica constituţionalitatea actului legislativ respectiv. CCM a suspendat Hotărârea de joi a Parlamentului.

CHIŞINĂU, 5 dec – Sputnik. Curtea Constituţională a dispus suspendarea aplicării Hotărârii nr. 224 adoptată de Parlament la 3 decembrie curent, prin care au fost abrogate hotărârile Parlamentului de numire în funcţie a directorilor ANRE.

Curtea Constituţională a fost sesizată de deputaţii în Parlament Andrian Candu, Ştefan Creangă şi Sergiu Sîrbu. Legislatorii au cerut controlul constituţionalităţii Hotărârii Parlamentului nr. 224 din 3 decembrie 2015.

Mihai Ghimpu, Alina Zotea - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu, socialiştii şi comuniştii au dat jos ANRE-ul

Până la examinarea fondului sesizării, CCM a menţionat următoarele:

„Având în vedere sesizarea depusă la 4 decembrie 2015, înregistrată la aceeaşi dată şi declarată admisibilă, examinând preliminar sesizarea menţionată, având în vedere actele şi lucrările dosarului, deliberând la 4 decembrie 2015 în şedinţă închisă, în vederea evitării prejudiciilor şi consecinţelor negative iminente pentru securitatea energetică a statului, fără a prejudeca fondul cauzei,

În temeiul articolelor 135 alin. (1) lit. a) din Constituţie, 251 alin. (1) şi (2) pct. 2) din Legea cu privire la Curtea Constituţională, 6, 71 alin. (1) şi (2) pct. 2) 61 şi 64 din Codul jurisdicţiei constituţionale, Curtea Constituţională

DECIDE:

1. Se suspendă acţiunea Hotărârii Parlamentului nr. 224 din 3 decembrie 2015 privind abrogarea hotărârilor Parlamentului privind desemnarea directorilor Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

2. Se interzice efectuarea oricăror acţiuni pentru punerea în aplicare a hotărârii Parlamentului suspendate.

 

Fluxul de știri
0