Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ: dacă nu vom fi înţeleşi, vom trece în opoziţie

© Sputnik / Miroslav RotariValeriu Streleţ Валерий Стрелец
Valeriu Streleţ Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Abonare
PLDM este aproape de decizia de a renunţa oficial la discuţiile cu PD, PL şi grupul Leancă cu privire la crearea unei noi coaliţii de guvernare.

CHIŞINĂU, 7 dec – Sputnik. Preşedintele interimar al PLDM, Valeriu Streleţ, a declarat că dacă liberal-democraţii „nu vor fi înţeleşi” de către PD, PL şi grupul Leancă, atunci formaţiunea nu exclude că va trece în opoziţie şi va renunţa definitiv la dialogul cu acestea privind crearea unei noi coaliţii de guvernare.

„Nu exclud că va putea fi şi o asemenea decizie, în cazul în care nu vom fi înţeleşi, iar obiectivele noastre nu vor fi acceptate. Nu exclud că va fi şi o asemenea decizie de a nu mai continua consultările şi discuţiile şi de a lăsa pe seama celor care au provocat criza politică să ofere soluţii oamenilor”, a declarat Streleţ.  

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Alianţă PD – PLDM nu va fi

PLDM a anunţat săptămâna trecută că va convoca din nou Consiliul Naţional Politic al formaţiunii, unde urmează să se decidă dacă liberal-democraţii continuă discuţiile cu PD, PL şi grupul Leancă cu privire la crearea unei noi alianţe de guvernare. 

Biroul Permanent Central al PLDM a decis, se pare, luni, că nu va mai convoca şedinţa Consiliului Naţional Politic, deoarece pre-condiţiile PLDM nu au fost auzite de partenerii de dialog. PLDM anunţă că în curând va veni şi cu un comunicat de presă pe această temă.

Dacă până la 29 ianuarie 2016 nu va fi învestit un nou Guvern, Parlamentul Republicii Moldova va fi dizolvat şi vor fi anunţate alegeri parlamentare anticipate. Curtea Constituţională a statuat că imposibilitatea formării Guvernului în termen de 3 luni conduce la dizolvarea Parlamentului, chiar dacă această perioadă se circumscrie în ultimele 6 luni ale mandatului Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ a fost demis la 29 octombrie cu votul a 65 de deputaţi.

Fluxul de știri
0