Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Diacov speră că până la 10 decembrie vom şti cine-i posibilul prim-ministru

© Partidul Democrat din MoldovaDumitru Diacov
Dumitru Diacov - Sputnik Moldova
Abonare
Dumitru Diacov a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că speră la o decizie a PLDM favorabilă participării la negocieri. Potrivit lui, există şansa ca până joi să aflăm cine este candidatul la funcţia de premier.

CHIŞINĂU, 7 noiembrie – Sputnik. Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că aşteaptă ca PLDM să adopte o decizie matură, adică să se angajeze în negocieri, nu în consultări, în vederea formării alianţei de guvernare.

Decizia de luni a Biroului Politic al PLDM de a nu convoca Consiliul Politic Naţional al formaţiunii nu înseamnă, în opinia lui Diacov, că deja ar fi vorba despre refuzul liberal-democraţilor de a participa la negocieri.

„Sper că vor lua o decizie responsabilă şi vor decide să participe deja la negocieri, dar nu la consultări. Timpul consultărilor a trecut. Deja este cazul să facem paşi concreţi”, a spus Dumitru Diacov.

Dumitru Diacov - Sputnik Moldova
Politică
Plahotniuc – Prim-ministru. Diacov: Sturza a lansat ideea

Fiind solicitat să comenteze presupusa legătură dintre menţinerea lui Vlad Filat în arest la penitenciar şi deciziile pe care le ia PLDM legate de tentativele de formare a unei noi guvernări în Republica Moldova, Diacov a subliniat că „deciziile liberal-democraţilor sunt determinate de toate circumstanţele din ţară”.

Totodată, politicianul susţine că liberal-democraţii ar trebui să nu facă paşi politici bazaţi pe emoţii.

Corespondentul Sputnik a solicitat şi opinia lui Diacov vizavi de faptul dacă se va reuşi sau nu să fie anunţat un candidat la funcţia de premier până la 10 decembrie curent, aşa cum anunţa anterior Marian Lupu.

„Eu cred şi sper că se va reuşi. În caz contrar preşedintele, domnul Timofti, nu mai are timp să aştepte”, a spus Diacov.

De asemenea, Diacov a refuzat să spună la ce ne putem aştepta în situaţia în care PLDM ar decide categoric să rămână în opoziţie. „Nu vreau să ghicesc. Eu sper că ei vor da dovadă de responsabilitate. Partidele politice se constituie pentru a rezolva problemele ţării, dar nu pentru a urmări careva scopuri personale sau a lua decizii pe bază de emoţii”, a conchis Diacov.

Fluxul de știri
0