Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Militari moldoveni, alături de cei ai NATO, la exerciţiul de apărare colectivă

Abonare
În perioada 7-13 decembrie în România are loc exerciţiul multinaţional NATO de apărare colectivă la care participă şi un pluton de militari moldoveni.

CHIŞINĂU, 7 dec – Sputnik. Militari ai Armatei Naţionale din Republica Moldova participă alături de trupe din România şi SUA la exerciţiul multinaţional NATO de apărare colectivă care are loc la Smârdan, România. 

See Breeze Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sea Breeze: militarii moldoveni fac schimb de experienţă cu militari din 10 ţări

Moldova a detaşat la aplicaţiile NATO 29 de militari profesionişti din Brigada de infanterie motorizată „Moldova”. România este reprezentată de militari din Batalionul Infanterie Mecanizată şi Batalionul Tancuri. SUA participă la exerciţiu cu infanterişti marini şi marinari din cadrul Black Sea Rotational Force, dislocaţi la baza militară „Mihail Kogălniceanu” din România.

Exerciţiul se va desfăşura până pe 13 decembrie. Scopul exerciţiului este creşterea nivelului de interoperabilitate între forţele participante, precum şi consolidarea parteneriatului dintre acestea. 

Armata naţională a RM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Armata Naţională a Moldovei participă la Parada „Marii Uniri” de la Bucureşti

„În cadrul exerciţiului militar Plantinum Lynx 16-2 pentru îmbunătăţirea apărării colective în Europa de Est, Compania de Arme Întrunite va transporta tancurile, artileria şi alte echipamente grele pe cale feroviară din Bulgaria, unde vor susţine integrarea mecanizată, tehnici de breşă, tactici de tragere debarcată, foc indirect cu scopul de a îmbunătăţi capacitatea de luptă în operaţiuni întrunite, tacticile anti-tanc şi alte abilităţi esenţiale de luptă”, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA în România.

Compania este o unitate adiţională a Black Sea Rotational Force, o rotaţie semi-anuală a Infanteriei Marine şi a Marinarilor dislocaţi în România pentru a răspunde unei game variate de operaţiuni militare din zona de responsabilitate a Comandamentului European al Statelor Unite.


Fluxul de știri
0