Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Armata Naţională a Moldovei participă la Parada „Marii Uniri” de la Bucureşti

© Sputnik / Rodion ProcaArmata naţională a RM
Armata naţională a RM - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul va aloca din Fondul de rezervă aproape 102 mii de lei pentru participarea unui contingent al Armatei Naţionale la parada militară de la Bucureşti, România, consacrată Marii Uniri din 1918.

CHIŞINĂU, 16 nov – Sputnik. Ministerul Apărării solicită din Fondul de rezervă al Guvernului aproape 102 mii de lei pentru participarea unui contingent militar al Armatei Naţionale a Republicii Moldova la parada militară de la Bucureşti, România, consacrată Marii Uniri din 1918.

Purtătorul de cuvânt al Comandantului Armatei Naţionale, Ala Diaconu, a declarat pentru Sputnik că militarii moldoveni vor participa al doilea an consecutiv la acest eveniment.

„Un contingent al Armatei Naţionale, format din 31 de militari ai companiei Gărzii de Onoare, au participat anul trecut, la 1 decembrie, în premieră, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României”, a declarat Diaconu.

Plutonul moldovenesc a defilat în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, alături de militari din Franţa, Polonia, Turcia şi Statele Unite ale Americii. 

Зрители на трибуне на военном параде на Красной площади - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fără oficiali din RM de 9 mai în Piaţa Roşie

Guvernul în exerciţiu are pe agenda şedinţei de miercuri, 18 noiembrie, proiectul de hotărâre cu privire la alocarea mijloacelor financiare Ministerului Apărării în sumă de 101 mii 787 de lei. Potrivit ministerului, din cauză că acest eveniment nu a fost inclus în Planul de activitate externă al Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale pentru anul 2015, pentru participare nu au fost prevăzute surse financiare din bugetul instituţional.

Ministerul Apărării consideră oportună participarea efectivului Armatei Naţionale în componenţa unui pluton de 31 de militari. Din suma totală de aproape 102 mii de lei, peste 68 de mii de lei vor fi achitaţi pentru diurnă, 30 mii de lei pentru transport, peste 3 mii de lei pentru asigurarea medicală şi 300 de lei pentru serviciile de rouming. 

Fluxul de știri
0