Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un prânz cald și o vorbă bună pentru oamenii străzii din Chișinău

© YMCA Moldova, facebookAJUTOR SĂRACILOR, HRANĂ NEVOIAŞILOR
AJUTOR SĂRACILOR, HRANĂ NEVOIAŞILOR - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de tineri a decis să aducă zâmbetul pe fețele oamenilor străzii. Mai multe persoane nevoiașe care cerșesc mila trecătorilor pe Bulevardul Ștefan cel Mare au primit o gustare și o băutură caldă.

CHIŞINĂU, 7 dec — Sputnik, Cristina Danuța. Nu este vorba de o campanie electorală, nici de vreo încercare de a mitui pe cineva, este doar un gest frumos făcut în prag de sărbători. În data de 6 decembrie, în jur de 10 tineri au împărțit gustări și băuturi calde oamenilor străzii. În mare parte, voluntarii fac parte din Alianța Naționala YMCA din Republica Moldova.

Solicitat de Sputnik Moldova, directorul de programe al Alianței, și cel care a venit cu inițiativa, Veaceslav Tatar, a precizat că peste 20 de oameni nevoiași au primit câte un ceai cald și o gustare. Aceasta este prima acțiune din cadrul campaniei caritabile intitulată sugestiv „Un prânz cald. O vorbă caldă.”

„Inițial ne-am pus să distribuim doar băuturi calde, dar am reușit să adăugăm și produse de patiserie. Mizăm mult pe ajutorul voluntarilor care deja donează produse din care putem să facem și unele bucate. Ieri a fost prima distribuire, s-au implicat circa 10 tineri. Am parcurs aproape tot Bulevardul Ștefan cel Mare, de la Catedrala Metropolitană până la trecerea subterană de la magazinul Unic și am repartizat ceai cald și plăcinte oamenilor străzii. Ne-am gândit că ar fi bine să continuăm acțiunea pe tot parcursul iernii" a declarat Veaceslav Tatar.

Lemne de foc repartizate nevoiaşilor de către primăria Orhei - Sputnik Moldova
Societate
Vezi ce primărie din Moldova le oferă nevoiaşilor lemne gratis

Gheorghi Grozav este unul dintre tinerii care a ales să-i ajute pe cei care zilnic stau în stradă și cerșesc mila trecătorilor.

„Acesta este un gest frumos, cred că este și un exemplu pentru alții. Acțiunea de ajutorare a oamenilor fără adăpost va dura și pe parcursul iernii. Unii oamenii străzii au rămas uimiți și chiar ne-au întrebat dacă ar trebui să plătească pentru ceea ce le oferim. Noi le-am explicat că totul este gratis."

Pentru a-i hrăni pe cei peste douăzeci de nevoiași, tinerii au cheltuit doar trei sute de lei și câteva ore pentru a găti bucatele. Potrivit lui Gheorghi Grozav, în prag de sărbători tinerii intenționează să meargă la aziluri de bătrâni, la penitenciare pentru minori, pentru a le dona celor care vieţuiesc acolo lucruri de care au nevoie. Cei care doresc să se alăture voluntarilor, îi pot găsi pe Veaceslav Tatar și pe Gheorghi Grozav pe pagina de facebook pentru a obține mai multe detalii. Sau pot accesa pagina de facebook a Alianței Naționale YMCA din Republica Moldova.

 

Fluxul de știri
0