Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chirtoacă promite WI-FI gratuit în troleibuzele din capitală

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaСоциальные сети
Социальные сети - Sputnik Moldova
Abonare
Autorităţile administraţiei publice locale din capitală promit că în jumate de an toate troleibuzele din Chişinău vor dispune de acces gratuit la Internet prin sistemul WI.FI.

CHIŞINĂU, 7 dec – Sputnik. Troleibuzele din Chişinău vor fi conectate la Internet prin sistemul WI-FI, în cel mult jumătate de an. Până la sfârşitul lunii ianuarie urmează a fi conectate la Internet 30 de troleibuze de pe liniile 22, 10, 21 şi 24.

Остановка - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Călătoria cu troleibuzul în capitală s-ar putea scumpi

Potrivit responsabililor de la primărie, celelalte unităţi de transport vor avea WI-FI gratuit până în luna iulie a anului viitor. Până în 18 decembrie va fi organizat un concurs de selectare a companiei de telecomunicaţii, care va instala echipamentul necesar. La concurs s-au înscris deja două companii.

Autorităţile susţin că serviciul va fi gratuit şi ar putea fi disponibil până la sfârşitul anului.

„Dacă decidem aşa ceva, atunci să fie cu acces liber, să nu fie o singură dată pe zi şi să aibă o capacitate acceptabilă, nu doar pentru a zădărî, să spunem aşa. Evident că nu o să între nimeni cu calculatorul în troleibuz să se apuce să facă download la fişiere”, a declarat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Menționăm că în Chișinău circulă în total aproximativ 300 de troleibuze, dintre care peste 190 sunt noi.

Fluxul de știri
0