Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primăria Chișinău știa că ar putea să cadă ornamente de pe fațadă clădirii

© photo: facebook Ilian CasuДекоративная часть фасада примэрии обвалилась
Декоративная часть фасада примэрии обвалилась - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică, bucăţi din ornamentul de pe fațada primăriei s-au desprins şi au căzut pe trotuar. Autoritățile municipale au confirmat că știau demult despre starea deplorabilă în care se află clădirea.

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Primăria din Chișinău știa că fațada clădirii se află într-o stare deplorabilă, a afirmat luni după ședința serviciilor municipale viceprimarul Nistor Grozavu.

Duminică, fragmente din ornamentul de pe fațada centrală a primăriei din capitala Moldovei au căzut pe trotuar.

Примар Кишинева Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chirtoacă armonizează „paleta coloristică” a gheretelor cu fațadele dărăpănate

"În ultimii 25-30 de ani, clădirea nu a fost reparată. S-a făcut nişte reparații cosmetice, dar una capitală — nu. Astăzi întreaga fațadă va fi verificată detaliat și vor fi luate măsuri pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete. Acele părți care se află în stare foarte proastă și ar putea să cadă, vor fi scoase manual și evacuate, iar acolo unde elementele decorative se țin mai bine, va fi montată o plasă care va evita posibila lor cădere", a spus Grozavu.

Funcționarul a subliniat că primăria va lua toate măsurile necesare în limitele posibilităților și planurilor de care dispune.

"Nu putem angaja un antreprenor pentru a efectua lucrările fără a avea bani. Pentru reparație sunt necesari zeci de milioane de euro", a încheiat Grozavu.

Clădirea primăriei din Chișinău este un monument de arhitectură. Ea a fost construită la răscrucea secolelor XIX-XX.

Fluxul de știri
0