Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Căminul din Iaşi unde a fost ucis tânărul din Moldova va fi închis

© edu-news.rouniversitatea alexandru ioan cuza iasi
universitatea alexandru ioan cuza iasi - Sputnik Moldova
Abonare
Administraţia Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România, a decis să închidă căminul 4 din complexul Târguşor-Copou pentru a-l renova, după omorul săvârşit în dimineaţa zilei de 9 noiembrie.

CHIŞINĂU, 18 nov – Sputnik. Căminul din Iaşi, România, unde a fost ucis studentul din Republica Moldova, Victor Nour, va fi închis din vară. Administraţia Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, în subordinea căruia se află acest cămin, a hotărât să-l închidă în vară pentru renovare.

Decizia a fost luată după ce majoritatea studenţilor cazaţi în cămin, dar şi administraţia complexului şi aparatul auxiliar, sunt trataţi acum în urma traumelor psihologice suferite din cauza omorului care s-a săvârşit în camera 49 din C4.

Tânărul  de 19 ani din Chişinău a fost ucis în dimineaţa zilei de 9 noiembrie cu bestialitate de un coleg de cameră. 

Города мира. Вроцлав - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Tânărul din Chişinău ucis la Iaşi a fost petrecut pe ultimul drum

Conducerea Universităţii a deschis un centru de consiliere psihologică 24/24. Printre cei mai afectaţi de evenimentele petrecute sunt primii-respondenţi, portarii care au spart uşa şi au scos tinerii, femeile de serviciu şi administratorii căminelor din campus, care au raportat apoi probleme inclusiv la locul de muncă în urma incidentului, scrie Ziarul de Iaşi.

Pe lângă Daniel Surdu, cel de-al patrulea tânăr cazat în camera 49, printre studenţii care au solicitat transferul din Căminul C4 se numără şi studentul din anul al III-lea de la Drept care a resuscitat victimele şi cel care a spart uşa împreună cu portarul din C3. Toţi cei care vor să plece de acolo vor fi mutaţi din ianuarie în Căminul C5, proaspăt renovat, din Complexul „Titu Maiorescu”.

Victor Nor a fost înmormântat joia trecută la Chişinău. Părinţii, prietenii, profesorii şi colegii de la Liceul „George Meniuc” din capitală, unde a învăţat tânărul, şi-au luat rămas bun de la cel care avea toată viaţa înainte şi care a decis să meargă la studii în România în căutarea unui trai mai bun.

Potrivit adeverinţei emisă de specialiştii de la Institutul de Medicină Legală din Iaşi, Victor a fost ucis cu 40 de lovituri de cuţit. Acesta nu prezenta urme de autoapărare, ceea ce înseamnă că a fost luat prin surprindere de atac. Un alt detaliu din concluzia medicilor legişti este că Victor nu avea căile aeriene afectate de fum, semn că nu mai respira în momentul în care a fost incendiat. 

Ritus - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trupul neînsufleţit al tânărului ucis la Iaşi va fi adus marţi la Chişinău

Victor Nour era student în anul I la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor la Universitatea „Al. Ioan Cuza” din Iaşi. Tânărul a fost ucis de un coleg de-al său de la facultate, cu care locuia în aceiaşi cameră de cămin. Agresorul a fost reţinut a doua zi de poliţiştii români în casa părinţilor săi din Roman şi a fost escortat la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Iaşi pentru audieri. Acum acesta se află în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Împreună cu Victor Nour a avut de suferit încă un coleg de-al său de cameră în vârstă de 20 de ani. Acesta este internat la un spital din Iaşi.

Agresorul Aurelian Giosan s-a întors luni dimineaţă în cămin după o noapte petrecută într-un club. Potrivit procurorilor, Giosan a luat un cuţit şi şi-a atacat cei doi colegi de cameră în timp ce aceştia dormeau. Victor a fost ucis cu 40 de lovituri de cuţit în spate. Celălalt coleg, un tânăr de 20 de ani din judeţul Neamţ, a fost grav rănit. Acesta a fost înjunghiat de 12 ori. După ce i-a înjunghiat, agresorul a dat foc camerei şi a părăsit căminul.

Fluxul de știri
0