Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova drogată sau Brega, vindecă-te pe tine însuți!

© Sputnik / Евгений ПанасенкоGheorghe Brega Георге Брега
Gheorghe Brega Георге Брега - Sputnik Moldova
Abonare
După ce birocrația europeană a instalat această guvernarea proeuropeană amorală, coruptă și criminală, după ce, din dorința de a se extinde spre est, i-a adus la putere pe toți hoții și tâlharii care jurau credință Apusului, acum emisarii Bruxellesului își permit să ironizeze sarcastic pe seama problemelor țării noastre.

Numai ce nu s-a spus până acum despre Republica Moldova, că țara noastră este cea mai săracă și mai coruptă din Europa. Unii și-au permis să spună că Moldova ar fi și în topul celor mai depravate state de pe continent, că moldovenii ar fi mari bețivi, iar moldovencele – prostituate. Nici clasa politică de la Chișinău nu a rezistat ispitei de a-și înjura Patria. Vă mai aduceți aminte calificările date de unii Republicii Moldova — că ar fi un stat fără nicio perspectivă, un stat eșuat sau o formațiune statală falsă, contrafăcută. Culmea este că politicienii, cei care ne-au adus țara în această situație, care sunt responsabili de criza profundă pe care o traversăm și în plan politic, și economic, și social, își permit să arate cu degetul.

Iurie Roşca - Sputnik Moldova
Roşca: Vina pentru dezastrul de la noi cade şi pe umerii birocraţiei europene

Brega: Moldova este ca un pacient drogat

Dar până acum nimănui, niciunui zevzec de politician sau de comentator politic, nu i-a trecut prin cap să compare țara noastră cu un narcoman. Dar lui Gheorghe Brega, care ocupă una dintre cele mai importante funcții în stat, dacă nu chiar cea mai importantă, el fiind prim-ministrul interimar, i-a trecut. În cadrul unei conferințe de presă, ținută în comun cu șeful Delegației Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola, privind misiunea experților europeni de evaluare a instituțiilor de drept de la noi, Brega a făcut o comparație deșucheată. El spune că doctorul a venit să trateze pacientul și, potrivit lui, experții europeni sunt doctorul, iar Moldova este pacientul și încă unul drogat.

„Vreau să vă reamintesc că orice pacient care vrea să se trateze se adresează unui medic. Iată în cazul de față, în septembrie, Republica Moldova a fost pacientul care s-a adresat împreună cu Guvernul și Parlamentul către un doctor, un doctor cu experiență, un doctor profesionist, care să ne trateze. Doctorul a venit, va fi pus diagnosticul, ne va da tratamentul și vreau să vă spun că chiar și narcomanii se tratează. Fiți siguri ce vă spun eu. Credeți-mă că un narcoman tratat mai mult costă decât unul cu o viroză și eu vă asigur că, după evaluarea situației pe care o avem, sută la sută, va fi mai bine”, a declarat Brega.

Pirkka Tapiola, un diplomat european sarcastic și cinic

Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău a acceptat, cu o satisfacție nevoalată, că Moldova este un toxicoman care trebuie tratat.

“Noi putem să ajutăm la diagnostic şi să aducem un doctor, dacă va fi nevoie. Noi putem să sprijinim, să analizăm, să oferim consiliere tehnică Guvernului”, a spus Pirkka Tapiola.

Culmea neobrăzării! După ce birocrația europeană a instalat la Chișinău această guvernarea proeuropeană amorală, coruptă și criminală, acest emisar al birocraților de la Bruxelles își permite să ironizeze sarcastic pe seama problemelor țării noastre. Dacă Tapiola ne-ar dori cu adevărat binele, atunci el ar trebuie să recunoască franc că dezastru de la noi este rezultatul politicilor de extindere ale Uniunii Europene prin care aceasta i-a sprijinit să câștige puterea la Chișinău pe toți hoții și tâlharii care jurau credință Apusului, adică Washingtonului și Bruxelles-ului, și înjurau de mama focului Răsăritul, adică Moscova.

Andrej Plenković - Sputnik Moldova
De ce europarlamentarii mint când se referă la Moldova?

Dar nici nu ar trebui să ne mire comportamentul acestui diplomat european. Misiunea lui Tapiola nu este ca să ne ajute, cum afirmă el fățarnic, ci ca Moldova să nu renunțe la statul de colonie a Occidentului: pe de o parte, să-i furnizeze în continuare forță de muncă ieftină, adică robi, iar pe de altă parte, să accepte pe piață, fără nicio opreliște, mărfurile occidentale. Atât.

Dar nu ar trebui să ne mire nici felul de a gândi a lui Brega, mai bine zis de a nu gândi. Va amintiți celebra declarație a premierului interimar după una dintre ședințele de guvern la care s-a discutat soarta piloților moldoveni din Afganistan. Atunci Brega a explicat de ce talibanii i-au luat ostatici pe cei trei moldoveni. “Talibanii i-au luat drept americani pentru că ei vorbeau limba rusă”, a spus Brega.

Nimic de comentat. Doar să ne aducem aminte de un dicton de-a strămoșilor noștri latini, care spuneau: Doctore, sana te ipsum! Și pentru că premierul nostru interimar este medic de meserie, îi putem spune fără rezerve: Brega, vindecă-te pe tine însuți.

Opinia autorului poate să nu coincidă cu cea a redacției Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0