Vina pentru tragedia de la „Colectiv” ar putea fi pusă pe seama pompierilor

© facebook.com/vladbuscaТрагедия в ночном клубе в Бухаресте
Трагедия в ночном клубе в Бухаресте - Sputnik Moldova
Abonare
Doi pompieri români care au efectuat verificări în clubul de noapte „Colectiv” vor compărea în fața judecății. Procurorii afirmă că ei știau de încălcarea normelor de securitate antinincendiu din acest local, însă nu au întreprins niciun fel de măsuri.

CHIȘINĂU, 4 dec — Sputnik. Doi pompieri români de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență vor compărea în fața judecății fiind învinuiți de depășirea atribuțiilor de serviciu, informează presa din România.

Ancheta afirmă că George Matei și Antonina Radu au efectuat, din septembrie 2014 până în primăvara anului 2015, verificări la clubul de noapte „Colectiv" și știau că în acest local sunt organizează activități pentru care este necesară o autorizație specială și măsuri specifice de securitate împotriva incendiilor. Cu toate acestea, cei doi pompieri nu au luat măsurile prevăzute de lege și nu au interzis activitatea acestui club.

В ночном клубе Colectiv во время выступления местной рок-группы произошел пожар - Sputnik Moldova
Procurorii români au stabilit cauza incendiului din clubul Colectiv

La începutul lunii noiembrie, tribunalul București a decis pentru George Matei arest preventiv pe un termen 30 de zile, iar pentru colega sa — arest la domiciliu. În afară de aceasta, la 2 decembrie judecata a decis să-i plaseze în arest preventiv de 30 de zile pe proprietarii clubului „Colectiv", în care la 31 octombrie s-a produs un incendiu devastator.

Conform datelor preliminare, incendiul a izbucnit din cauza focurilor de artificii lansate în timpul concertului susținut de trupa „Goodbye to Gravity". În momentul tragediei, în club se aflau circa 400 de persoane. În primele ore după incident, au decedat 27 de persoane, iar alte 200 au fost spitalizate.

В клубе First - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Guvernul RM a dispus verificarea tuturor cluburile de noapte din ţară

Câteva țări, printre care Olanda, Norvegia, Austria, Germania, Marea Britanie și Israel, s-au oferit să preia o parte dintre victime în instituțiile lor medicale.

Ulterior, numărul deceselor a crescut până la 60. Mass-media din România transmit că la ora actuală în clinicile din București au rămas internate 40 de victime, 10 dintre ele aflându-se în stare gravă și critică. În clinicile din străinătate se află 28 de persoane.

Fluxul de știri
0