Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorii români au stabilit cauza incendiului din clubul Colectiv

© facebookВ ночном клубе Colectiv во время выступления местной рок-группы произошел пожар
В ночном клубе Colectiv во время выступления местной рок-группы произошел пожар - Sputnik Moldova
Abonare
Patronii clubului Colectiv au fost reţinuţi. Procurorii au stabilit mai multe cauze care au dus la izbucnirea incendiului în clubul bucureştean.

CHIŞINĂU, 3 nov – Sputnik. Incendiul din clubul Colectiv din Bucureşti s-a produs ca urmare a faptului că a fost permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a localului, precum şi a desfăşurării unui foc de artificii în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, potrivit concluziilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ). 

Пожар в ночном клубе Colectiv - Sputnik Moldova
O tânără rănită în incendiul de la Bucureşti a murit în această dimineaţă

Conform PICCJ, cei trei acţionari ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au fost reţinuţi pentru ucidere din culpă.

Procurorii români au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi distrugere calificată, în vederea stabilirii circumstanţelor şi împrejurărilor săvârşirii faptelor.

„Din datele şi probele administrate ulterior a rezultat că incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrarspaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club”, se menţionează în comunicatul PICCJ. 

Numărul victimelor incendiului produs în clubul bucureştean a crescut până la 32. în această dimineaţă, o tânără de 28 de ani a murit la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din capitala României.

Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.

Fluxul de știri
0