Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul RM a dispus verificarea tuturor cluburile de noapte din ţară

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaВ клубе "First"
В клубе First - Sputnik Moldova
Abonare
În particular, localurile de agrement vor fi verificate dacă dispun de planuri de evacuare și securitate anti-incendiară. Ministrul interimar al afacerilor interne, Oleg Balan, a spus că verificările deja au început și vor continua pe parcursul a două săptămâni.

CHIȘINĂU, 2 noi – Sputnik. Premierul interimar al RM, Gheorghe Brega, a dispus să fie efectuate controale în localurile de agrement din toată țara. Această dispoziție a fost dată de premierul interimar în cadrul unei ședințe operative a guvernului, care a avut loc luni.

În particular, acestea vor fi verificate dacă dispun de planuri de evacuare și securitate anti-incendiară. Ministrul interimar al afacerilor interne, Oleg Balan, a spus că verificările deja au început și vor continua pe parcursul a două săptămâni.

По словам очевидцев,пожар возник из-за фейерверка, который организаторы использовали во время одной из песен румынской группы Goodbye to Gravity. По некоторым данным, композиция называлась День, в который мы умрем. - Sputnik Moldova
Societate
În cluburile de noapte din Chișinău ar putea fi întreprinse controale

Anterior, surse competente din consiliul municipal Chișinău au comunicat pentru Sputnik că verificarea complexă a cluburilor de noapte din Chișinău va avea loc în această săptămână.

Un asemenea control este necesar pentru a evita tragediile de felul celeia care a avut loc în noaptea de sâmbătă la București.

Membrii cabinetului de miniștri au îndemnat populația din republică să manifeste solidaritate și să participe la acțiunea de donare a sângelui pentru victimele incendiului din clubul de noapte din România.

La ședința guvernului a fost discutată și posibilitatea acordării unui ajutor din partea Guvernului din Moldova autorităților românești.

Serviciile abilitate au prezentat un raport în ceea ce privește dispoziția cabinetului de miniștri, din data de 31 octombrie, despre oferirea ajutorului hemotransfuzional celor care au fost grav răniți în clubul de noapte din București.

În clubul Colectiv din Bucureşti s-a produs un incendiu, în timpul evoluţiei unei formaţii rock locale. Potrivit datelor preliminarii, acesta a izbucnit din cauza focurilor de artificii. Încăperea nu a fost prevăzută pentru un show cu artificii şi nici pentru un număr atât de mare de vizitatori. Mulți dintre aceştia au decedat din cauza asfixierii. Organele de drept au pornit un dosar penal pe acest caz.

Fluxul de știri
0