Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Şeful penitenciarului unde este deţinut Filat a fost schimbat

© Photo : Igor VzorovТюрьма
Тюрьма - Sputnik Moldova
Abonare
Noul șef al Penitenciarului nr.13 din Chișinău a fost numit în urma depunerii cererii de pensionare a precedentului director.

CHIŞINĂU, 2 dec – Sputnik. Şeful Penitenciarului numărul 13 din Chişinău a fost schimbat. Locul lui Vitalie Munteanu a fost ocupat de Valerii Starîi. 

Заключение. Вода. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A doua zi de grevă a foamei: Filat bea doar apă

Şefa Secţiei relaţii cu publicul şi mass-media a Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), Natalia Bucur, a declarat pentru Sputnik că decizia a fost luată în urma pensionării lui Munteanu. 

„Noul șef al Penitenciarului nr.13 – Chișinău a fost numit în urma depunerii cererii de pensionare a precedentului șef”, a explicat Bucur.

Schimbul de şefi la Penitenciarul nr. 13 a coincis cu perioada când în această instituţie a fost adus ex-premierul Vladimir Filat, învinuit în dosarul fraudelor bancare. Filat a fost transferat la 23 octombrie din izolatorul CNA în Penitenciarul nr. 13. Mandatul de arest preventiv pe numele ex-premierului expiră la 15 decembrie. 

тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
De ce Filat nu va putea sta într-o puşcărie modernă

Procurorul interimar anticorupţie Adrian Popenco a declarat pentru Sputnik că, în cazul în care cuantumul probatoriului acumulat nu va fi suficient până la data de 15 decembrie, procurorii vor putea cere prelungirea arestului pe numele lui Filat. 

În Penitenciarul nr. 13 este concentrat cel mai mare număr de deţinuţi. Această instituţie penitenciară găzduieşte anual peste 12 mii de persoane. Fluxul mare de deţinuţi în Penitenciarul nr. 13 condiţionează fenomenul suprapopulării. Aceasta contravine standardelor internaţionale de detenţie care presupun acordarea a patru metri pătraţi spaţiu de detenţie pentru fiecare deţinut.

 

Fluxul de știri
0