Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lupu: nu toţi deputaţii PLDM vor negocieri cu PD

© Sputnik / Miroslav RotariMarian Lupu Мариан Лупу
Marian Lupu Мариан Лупу - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele PD susţine că nu toţi cei 18 deputaţi din fracţiunea PLDM sunt de acord să negocieze cu PD şi PL în privinţa creării unei noi alianţe de guvernare.

CHIŞINĂU, 1 dec – Sputnik. Liderul democraţilor Marian Lupu are dubii în privinţa negocierilor cu PLDM cu privire la crearea unei noi coaliţii de guvernare. Democratul susţine că anunţul făcut luni de PLDM prin care îşi arăta disponibilitatea de a se aşeza la masa de dialog cu PD şi PL nu este susţinut de toţi cei 18 deputaţi liberal-democraţi.

„Îi vom întreba în primul rând pe colegii din PLDM dacă vin la discuţii, câţi deputaţi reprezintă în mod real, ca să ştim cum discutăm şi ce lipsă de voturi avem, e un amănunt important. Pentru că una e dacă ne bazăm pe voturile a 10-12 deputaţi de la ei şi alta e dacă pe toţi 18”, a declarat democratul pentru Moldova.org. 

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Războiul între PDM şi PLDM este mutat pe "tărâmul negocierilor"

În opinia lui Lupu, subiectul unei coaliții politice între partidele pro-europene este deja unul depășit, „tocmai din cauza comportamentului PLDM”. 

„Inclusiv atitudinea ambiguă a liberal-democraţilor arată că nu ne mai rămâne decât să vedem în ce fel putem să găsim voturile necesare pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să poată investi cât mai repede noul Guvern”, a declarat Lupu.

Liderul PD a anunţat după consultările cu şeful statului că cel târziu până la 10 decembrie trebuie identificată candidatura la funcţia de prim-ministru. 

Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine l-a sunat pe Ghimpu şi i-a zis să se pregătească de anticipate

Dacă până la 29 ianuarie 2016 nu va fi învestit un nou Guvern, Parlamentul Republicii Moldova va fi dizolvat şi vor fi anunţate alegeri parlamentare anticipate. Curtea Constituţională a stabilit că imposibilitatea formării Guvernului în termen de 3 luni conduce la dizolvarea Parlamentului, chiar dacă această perioadă se circumscrie în ultimele 6 luni ale mandatului Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ a fost demis la 29 octombrie cu votul a 65 de deputaţi.

Fluxul de știri
0