Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine l-a sunat pe Ghimpu şi i-a zis să se pregătească de anticipate

© SputnikMihai Ghimpu
Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele PL a discutat telefonic cu un oficial de la Bruxelles care i-a sugerat să se pregătească de alegeri parlamentare anticipate.

CHIŞINĂU, 29 nov – Sputnik. Liderul PL Mihai Ghimpu a fost sunat de un demnitar de la Bruxelles şi anunţat să se pregătească de alegeri parlamentare anticipate. Ghimpu a scris despre aceasta pe pagina sa de socializare, fără ca să facă referire la numele oficialului european.  

Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu: candidatul la funcţia de premier nu este desemnat din vina PLDM

„M-a sunat un prieten din Bruxelles și mi-a zis că, toți cei care au sprijinit Republica Moldova sunt foarte dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă la noi. Știu, și-mi pare rău, zic eu, dar sper că încă nu e totul pierdut. Mai ieri, și eu credeam așa, zice prietenul, astăzi, însă, nu pot spune același lucru și-mi pare, că trebuie să te pregăteşti de alegeri”, scrie Ghimpu.

În cazul în care până la 29 ianuarie 2016 nu va fi învestit un nou Guvern, Parlamentul Republicii Moldova va fi dizolvat şi vor fi anunţate alegeri parlamentare anticipate. Curtea Constituţională a statuat că, imposibilitatea formării Guvernului în termen de 3 luni conduce la dizolvarea Parlamentului chiar dacă această perioadă se circumscrie în ultimele 6 luni ale mandatului președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ a fost demis la 29 octombrie cu votul a 65 de deputaţi. 

 

Fluxul de știri
0