Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM pune punctul pe „i” în negocierile cu privire la crearea unei noi coaliţii

© Sputnik / Мирослав РотарьPLDM sediu ЛДПМ офис
PLDM sediu ЛДПМ офис - Sputnik Moldova
Abonare
Luni, la ora 16.30, se întruneşte Consiliul Politic Naţional al PLDM pentru a lua o decizie definitivă cu privire la participarea sau neparticiparea la viitoarea guvernare.

CHIŞINĂU, 30 nov – Sputnik. PLDM se va întruni luni după-amiază în cadrul Consiliului Politic Naţional pentru a analiza repetat poziţia formaţiunii faţă de viitoarea coaliţie de guvernare. 

Vadim Pistrinciuc, PLDM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PLDM încă nu se aşează la masa de dialog pentru crearea coaliţiei

Deputatul liberal-democrat Tudor Deliu a declarat pentru Sputnik că şedinţa va avea loc la ora 16.30 şi la ea urmează să participe peste 200 de membri PLDM.

Deputatul PLDM Vadim Pistrinciuc a declarat, la finele săptămânii trecute, după consultările cu preşedintele Nicolae Timofti, că la şedinţa Consiliul Politic Naţional al PLDM va fi discutată şi decizia Curţii Constituţionale care a stabilit că noul guvern trebuie să fie ales în termen de trei luni de la demiterea precedentului, în caz contrar Parlamentul trebuie să fie dizolvat şi anunţate alegeri parlamentare anticipate.

PLDM a înaintat trei condiţii pentru a se aşeza la masa de dialog cu PD, PL şi grupul Leancă cu privire la crearea unei alianţe de guvernare.

Acestea se referă la un premier şi preşedinte de Parlament neafiliaţi politic şi la scoaterea instituţiilor de stat de sub influenţa politicului. 

Конституционный суд - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul va fi dizolvat, dacă până la 29 ianuarie nu este ales un nou Guvern

Liderul PD Marian Lupu a anunţat după consultările cu şeful statului că cel târziu până la 10 decembrie trebuie identificată candidatura la funcţia de prim-ministru.

Dacă până la 29 ianuarie 2016 nu va fi învestit un nou Guvern, Parlamentul Republicii Moldova va fi dizolvat şi vor fi anunţate alegeri parlamentare anticipate. Curtea Constituţională a stabilit că imposibilitatea formării Guvernului în termen de 3 luni conduce la dizolvarea Parlamentului, chiar dacă această perioadă se circumscrie în ultimele 6 luni ale mandatului Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ a fost demis la 29 octombrie cu votul a 65 de deputaţi.

Fluxul de știri
0