Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul va fi dizolvat, dacă până la 29 ianuarie nu este ales un nou Guvern

© Sputnik / Родион ПрокаКонституционный суд
Конституционный суд - Sputnik Moldova
Abonare
Imposibilitatea formării Guvernului în termen de 3 luni conduce la dizolvarea Parlamentului chiar dacă această perioadă se circumscrie în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui.

CHIŞINĂU, 24 nov – Sputnik. În cazul în care până la 29 ianuarie 2016 nu va fi învestit un nou Guvern, Parlamentul Republicii Moldova va fi dizolvat şi vor fi anunţate alegeri parlamentare anticipate.

Curtea Constituţională a pronunţat în dimineaţa zilei de marţi hotărârea pentru interpretarea articolului 85 din Constituţia Republicii Moldova.

Astfel, Curtea a statuat că, imposibilitatea formării Guvernului în termen de 3 luni conduce la dizolvarea Parlamentului chiar dacă această perioadă se circumscrie în ultimele 6 luni ale mandatului Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Sesizarea a fost depusă la Curtea Constituţională, la 6 noiembrie, de către deputații socialişti Igor Dodon, Corneliu Furculiță și Adrian Lebedinschi.

Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ a fost demis la 29 octombrie cu votul a 65 de deputaţi. 

Fluxul de știri
0