Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM încă nu se aşează la masa de dialog pentru crearea coaliţiei

© privesc.euVadim Pistrinciuc, PLDM
Vadim Pistrinciuc, PLDM - Sputnik Moldova
Abonare
Luni, PLDM se întruneşte din nou în şedinţă pentru a decide dacă participă sau nu la guvernare.

CHIŞINĂU, 27 nov – Sputnik. PLDM rămâne ferm pe poziţii, nu se aşează la masa de dialog cu privire la crearea unei coaliţii de guvernare, până nu va fi clarificată atitudinea PD faţă de condiţiile liberal democraţilor de a avea un premier şi preşedinte de Parlament neafiliaţi politic, iar instituţiile de stat să fie scoase de sub influenţa politicului. Aceasta este concluzia PLDM după consultările purtate vineri cu şeful statului pe marginea desemnării unei candidaturi la funcţia de prim-ministru. 

Конституционный суд - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul va fi dizolvat, dacă până la 29 ianuarie nu este ales un nou Guvern

Deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc, a declarat că luni se va întruni în şedinţă Consiliul politic al PLDM, unde va fi discutată şi decizia Curţii Constituţionale care a stabilit că noul guvern trebuie să fie ales în termen de trei luni de la demiterea precedentului, în caz contrar Parlamentul urmând să fie dizolvat şi anunţate alegeri parlamentare anticipate.

„Am constatat şi noi dificultatea în care se află ţara. Nu ne dorim perpetuarea crizei. Regretăm că s-a produs acest lucru. Am recepţionat mesajele celorlalte partide. L-am informat pe preşedintele ţării despre necesitatea scoaterii instituţiilor statului de sub orice control. Nu ne referim la unele, dar la toate instituţiile partajate politic. Constatăm cu regret că partidele care doresc formarea coaliţiei nu s-au expus pe marginea acestui subiect”, a declarat Pistrinciuc.

Acesta a mai anunţat că orice partid poate veni cu un candidat la funcţia de premier. „Dar dreptul exclusiv aparţine preşedintelui ţării de a veni cu un candidat”, a declarat liberal-democratul.

Liderul PD Marian Lupu a anunţat după consultările cu şeful statului că cel târziu până la 10 decembrie trebuie identificată candidatura la funcţia de prim-ministru.

 

Fluxul de știri
0