Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avioanele rusești continuă să zboare spre Chișinău, ocolind Ucraina

Abonare
Sunt introduse modificări în orarul zborurilor din Rusia spre Moldova și invers, începând cu rutele companiei aviatice ”Aeroflot”, un avion al căreia a decolat din capitala FR la 25 octombrie, ora 22.30, ora Chișinăului.

CHIȘINĂU, 26 nov — Sputnik. Avioanele companiilor de aviație rusești au început să zboare spre Chișinău în noaptea de joi, ocolind teritoriul Ucrainei, a declarat pentru Sputnik o sursă de la  Autoritatea Aeronautică Civilă.

Ucraina a luat decizia de a interzice tuturor avioanelor rusești tranzitarea spațiului său aerian de la 00.00, 26 noiembrie.

Avion Самолет - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Avioanele ruseşti nu vor tranzita teritoriul Ucrainei. Efectele asupra Moldovei

"Acum, avioanele rusești zboară cu modificări față de orarul existent până la moment. Este probabil că această corectare nu a fost introdusă oficial. Ele ocolesc teritoriul Ucrainei și își continuă rutele spre Chișinău prin România, Ungaria, Slovacia, Polonia și Belarus", a spus interlocutorul.

Sunt introduse modificări în orarul zborurilor din Rusia spre Moldova și invers, în primul rând, de"Aeroflot" O navă de a sa și-a luat zborul din capitala FR la 25 octombrie, ora 22.30, ora Chișinăului. Din acest moment reținerea zborurilor e de aproximativ o oră.

"Deocamdată avioanele companiilor rusești zboară. Aceste modificări trebuie evaluate din punct de vedere economic, de văzut cum vor reacționa pasagerii, vor trebui coordonate veniturile cu actualele cheltuieli. Probabil, va mai trece o perioadă până când va fi clară situația în ansamblu", a spus sursa.

Iurie Chirinciuc Юрий Киринчук - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chirinciuc: zborurile în şi din Moldova spre Rusia nu vor fi afectate

Potrivit expertului, "dacă companiile ruseşti vor pleca, iar AIR Moldova va păstra fluxul de pasageri, atunci, oricum numărul zborurilor se va diminua".

În prezent, în Moldova sunt reprezentate câteva companii aviatice rusești — "Aeroflot", "Sibiri.S7 Group", "Liniile aeriene din Ural", "Utair" și "VIM AIRLINES". Toate acestea efectuează zboruri prin Ucraina. Din Moldova în Rusia se poate ajunge cu avioanele companiei moldovenești "Air Moldova".

Fluxul de știri
0