Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avioanele ruseşti nu vor tranzita teritoriul Ucrainei. Efectele asupra Moldovei

© Sputnik / Rodion ProcaAvion Самолет
Avion Самолет - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cabinetul de Miniştri de la Kiev a decis miercuri, 25 noiembrie, să interzică tranzitarea teritoriului ucrainean de către aeronavele ruseşti.

CHIŞINĂU, 25 nov – Sputnik. Din 26 noiembrie, ora 01.00, ora Moscovei (00.00 – ora Moldovei) Kievul interzice aeronavelor ruseşti să tranziteze spaţiul aerian ucrainean.

Irina Bodolică, purtător de cuvânt la Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC), a declarat pentru Sputnik că decizia Kievului nu va afecta companiile aviatice moldoveneşti, însă va influenţa în schimb timpul de zbor şi costul biletului pentru călătoriile operate de companiile ruseşti.

Международный аэропорт Ростов-на-Дону - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum va fi afectată Moldova de sancţiunile aviatice ale Ucrainei contra Rusiei

„Cel mai probabil, companiile ruseşti care vor opera zboruri din şi în Moldova îşi vor mări timpul de zbor cu aproximativ o oră şi jumătate, ocolind teritoriul Ucrainei. Respectiv, vor fi cheltuieli mai mari pentru alimentarea cu combustibil a aeronavelor, ceea ce va afecta în creştere şi costul biletelor de zbor”, a declarat Bodolică.

Potrivit acesteia, deocamdată nici o companie aviatică din Federaţia Rusă nu a anunţat AAC despre încetarea zborurilor în şi din Moldova.

„AAC poartă discuţii cu partea ucraineană pentru a afla detalii despre interdicţiile anunţate. În prezent, aeronavele ruseşti zboară în şi din Moldova. Toate cursele se efectuează conform orarului”, a menţionat Bodolică.

Decizia de a interzice tranzitarea teritoriului ucrainean de către aeronavele ruseşti a fost luată miercuri, 25 noiembrie, de Cabinetul de Miniştri de la Kiev.

Fluxul de știri
0