Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chirinciuc: zborurile în şi din Moldova spre Rusia nu vor fi afectate

© Sputnik / Евгений ПанасенкоIurie Chirinciuc Юрий Киринчук
Iurie Chirinciuc Юрий Киринчук - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Transporturilor de la Chişinău nu a fost anunţat oficial despre decizia Cabinetului de Miniştri de la Kiev de a interzice aeronavelor ruseşti să tranziteze teritoriul Ucrainei.

CHIŞINĂU, 25 nov – Sputnik. Cel mai probabil, aeronavele ruseşti care vor efectua curse spre şi din Moldova vor zbura prin spaţiul aerian al Belarusiei, Poloniei sau României, a declarat pentru Sputnik ministrul în exerciţiu al Transporturilor, Iurie Chirinciuc. 

Avion Самолет - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Avioanele ruseşti nu vor tranzita teritoriul Ucrainei. Efectele asupra Moldovei

Din 26 noiembrie, ora 01.00, ora Moscovei (00.00 – ora Moldovei) Kievul interzice aeronavelor ruseşti să tranziteze spaţiul aerian ucrainean. Decizia a fost luată miercuri, 25 noiembrie, de Cabinetul de Miniştri de la Kiev.

„Oficial, Moldova nu a fost anunţată despre această decizie. Din câte mi se pare, pe noi această interdicţie nu ne va afecta. Impedimente vor avea doar companiile aviatice ruseşti. Deocamdată, orarul zborurilor rămâne acelaşi, dar posibil să se schimbe după decizia luată la Kiev”, a declarat Chirinciuc.

Ministrul a precizat că schimbarea itinerarului de zbor va duce la creşterea preţului la bilete şi a orelor de zbor.

Chirinciuc este sigur că nici o companie rusească nu va renunţa la zborurile în şi din Moldova. „În caz contrar, Air Moldova va mări numărul aeronavelor care vor efectua zboruri în/din Rusia”, a declarat ministrul.

Fluxul de știri
0