Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se ştie despre patru victime ale catastrofei aviatice din Afganistan

© valanicc.comВертолет Ми-8 МТВ1
Вертолет Ми-8 МТВ1 - Sputnik Moldova
Abonare
”Militarii care au sosit la fața locului au descoperit printre rămășițele elicopterului patru cadavre. Se presupune că unul dintre cei decedați ar fi cetățean al Moldovei”, a declarat Evghenii Zagrebelinîi, reprezentantul companiei ”Valan”, căreia îi aparține aeronava.

CHIȘINĂU, 25 nov — Sputnik. La moment nu s-a confirmat informația cu privire la cetățenii capturați și uciși, care s-au aflat la bordul elicopterului moldovenesc doborât de rebelii grupării teroriste radicale "Taliban" în Afganistan, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Evghenii Zagrebelinîi, reprezentantul companiei ”Valan”, căreia îi aparține aeronava.

Вертолет - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Presa afgană: talibanii au confirmat doborârea elicopterului moldovenesc

Marți seara, Oleg Balan, ministrul în exerciţiu al Afacerilor Interne, a comunicat la un post privat de televiziune că asupra elicopterului care aparținea unei companii moldovenești și care participa la o misiune de pacificare sub egida ONU în Afganistan, au fost trase focuri de armă, iar pasagerii și echipajul, posibil, au fost capturați de talibani. Mai târziu, Ana Taban, secretarul de presă al MAEIE, a declarat într-o discuție cu corespondentul Sputnik că instituţia a cerut de urgenţă informații oficiale cu privire la cei trei cetățeni moldoveni, prin intermediul Misiunii Permanente a Republicii Moldova pe lângă ONU.

Potrivit lui Zagrebelinîi, semnalul despre tragedie a parvenit marți la 15.30, ora locală.

ВКС РФ уничтожили склад и мастерскую террористов в Сирии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Se presupune că un moldovean a fost ucis de talibani

"Militarii care au sosit la fața locului, au descoperit printre rămășițele elicopterului patru cadavre. Se presupune că unul dintre cei decedați ar fi cetățean al Moldovei. Informația privind identitatea acestuia este deocamdată confidențială. La moment, nu există nicio informație despre soarta celorlalți pasageri și membri ai echipajului. Aceștia sunt căutați", a spus Zagrebelinîi.

El a subliniat că elicopterele lucrau pentru guvernul american și efectuau transporturi civile.

Potrivit informației oferite, printre membrii echipajului figurau Oleg Groza, anul nașterii 1960, Ion Buruiană, anul nașterii 1982 și Mihail Crihan, anul nașterii 1965.

Fluxul de știri
0