Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se presupune că un moldovean a fost ucis de talibani

Abonare
Se presupune că unul din cei trei moldoveni, membri ai echipajului elicopterului doborât marți de talibani în Afganistan, a fost omorât. Anunțul a fost făcut de premierul interimar Gheorghe Brega după ședința de urgență la Guvern.

CHIȘINĂU, 25 nov — Sputnik. Se presupune că unul din cei trei moldoveni, membri ai echipajului elicopterului doborât marți de talibani în Afganistan, este mort. Anunțul a fost făcut de premierul interimar Gheorghe Brega după ședința de urgență la Guvern. Anterior, ministrul în exercițiu de Interne, Oleg Balan, a declarat că toți cei trei moldoveni sunt vii.

Russian helicopters Mi-24p airstrike the terrorists' positions 20 km outside Palmyra - Sputnik Moldova
Elicopter moldovenesc, doborât de teroriști în Afganistan

Potrivit premierului, la bordul elicopterului erau 21 de persoane, dintre care trei moldoveni și 18 afganezi care erau antrenați în monitorizarea alegerilor din Afganistan.

"Elicopterul a fost doborât de talibani. Când a aterizat, talibanii au atacat pasagerii cu arme, trei dintre ei sunt morți. Talibanii i-au confundat pe moldoveni cu americanii. Informații detaliate vom oferi mai târziu. Am solicitat ajutor organizațiilor internaționale, României și SUA, pentru că ei dețin controlul eliberării ostaticilor în Afganistan", a declarat Brega.

Premierul interimar a menționat că a fost creată o celulă de criză cu centrul la MAEIE. La ora 10.30, la Aeroport, directorul companiei căreia îi aparținea elicopterul va susține o conferință de presă.

Fluxul de știri
0