Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ s-a întâlnit cu Timofti. Au discutat despre condiţiile PLDM

© privesc.euValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Liberal-democraţii ar fi gata să anunţe mai multe candidaturi pentru funcţia de prim-ministru apolitic.

CHIŞINĂU, 23 noiembrie – Sputnik. La întâlnirea de luni cu Preşedintele Nicolae Timofti, PLDM a fost reprezentat de Valeriu Streleţ. Fostul premier a spus că a reiterat poziţia PLDM privind cele trei precondiţii pentru începerea negocierilor de formare a unei noi alianţe de guvernare.

Valeriu Streleț Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Politică
Liberal-democraţii dictează trei condiţii

Şeful interimar al PLDM a acuzat PDM care "prin acţiunile sale, ei îndepărtează tot mai mult perspectiva creării unei situaţii favorabile dialogului necesar constituirii unei noi guvernări proeuropene".

„Nu văd rostul discuţiilor cu PDM până la momentul când ei vor conştientiza că sunt singurii vinovaţi de declanşarea actualei crize politice şi de consecinţele ei de pe viitor. Încă mai avem şansa să convingem partenerii de dialog că suntem capabili să scoatem ţara din impas şi instituţiile de drept de sub captivitate”, a mai declarat Sreleţ.

Deliu Tudor, PLDM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Va participa sau nu PLDM la guvernare după consultările cu Timofti

Acesta a mai afirmat că liberal-democraţii ar fi gata să anunţe mai multe candidaturi pentru un prim-ministru apolitic. „Vom anunţa mai multe candidaturi atunci când celelalte partide vor accepta un premier neafiliat politic”, a spus Streleţ. Dânsul a repetat că vor reveni la discuţii cu PDM, PL şi Grupul Leancă numai dacă aceste entităţi vor anunţa public disponibilitatea de a accepta ideea „premierului neafiliat politic”, depolitizării unor instituţii ale statului, iar Andrian Candu va fi dispus să plece din funcţia de preşedinte al Parlamentului.

Fluxul de știri
0