Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va participa sau nu PLDM la guvernare după consultările cu Timofti

© privesc.euDeliu Tudor, PLDM
Deliu Tudor, PLDM - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul liberal-democrat Tudor Deliu a declarat că PLDM nu şi-a schimbat poziţia în privinţa discuţiilor cu PD despre crearea unei noi coaliţii de guvernare.

CHIŞINĂU, 23 nov – Sputnik. Decizia liberal-democraţilor de a merge la consultări cu şeful statului cu privire la desemnarea unei candidaturi la funcţia de prim-ministru încă nu înseamnă că PLDM se va aşeza la masa de dialog cu PDM privind crearea unei coaliţii de guvernare, a declarat pentru Sputnik deputatul PLDM, Tudor Deliu. 

Valeriu Streleţ Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PLDM nu participă la negocierile cu PD

„Dacă ne-am fi schimbat decizia, am fi anunţat despre aceasta opinia publică. Sunt simple consultări cu şeful statului, despre care noi am anunţat anterior că le contramandăm. Decizia noastră rămâne deocamdată neschimbată”, a declarat Deliu pentru Sputnik.

Preşedintele Nicolae Timofti va avea în seara zilei de luni consultări cu fracțiunea parlamentară a PLDM, în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru. Întrevederea va avea loc la Reședința de Stat, începând cu ora 17.30.

Timofti a desfăşurat asemenea consultări la 9 noiembrie cu PDM, PL şi PCRM. Patridul Socialiştilor a anunţat că nu va participa la aceste discuţii, iar PLDM a cerut amânarea lor.

Fluxul de știri
0