Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aeroportul Internațional Chișinău își schimbă imaginea

© photo://Avia InvestМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
După extinderea zonei de plecări, designul acesteia a fost modificat complet, în conformitate cu cerințele actuale. Scopul acestei modernizări a fost sporirea eficienței activității aeroportului și crearea unor condiții maxime de confort pentru pasageri.

CHIȘINĂU, 20 nov — Sputnik. La Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) a fost dat în exploatare primul segment al zonei de plecări a terminalului, transmite serviciul de presă al companiei „Avia Invest" care administrează AIC.

După extinderea zonei de plecări, designul acesteia a fost complet modificat în conformitate cu  cerințele actuale. Scopul principal al modernizării a fost sporirea eficienței activității aeroportului și crearea unor condiții maxime de confort pentru pasageri.

Air Moldova - Sputnik Moldova
Pista de decolare a Aeroportului din Chişinău va fi modernizată

„Astfel, pasagerii pot aprecia noul design al terminalului. Clienții sunt asigurați cu un confort sporit la capitolul deservire și odihnă", se menționează în comunicatul „Avia Invest".

În momentul de față la AIC lucrările continuă. În viitorul apropiat vor fi date în exploatare celelalte segmente ale zonei de plecări, acestea fiind,de asemenea, reutilate. Astfel, numărul ghișeelor de înregistrare a pasagerilor se va mări de la 12 la 18, iar numărul de ieșiri pe peron de la 5 la 9. Afară de aceasta, va fi dublat numărul punctelor de verificare a pașapoartelor și de verificare a securității pasagerilor care pleacă.

„Potrivit proiectului de modernizare, suprafața totală a obiectivelor reutilate va constitui 15 mii de metri pătrați. Reconstruirea și lărgirea terminalului vor crea condiții pentru ca AIC să-și dubleze capacitatea de trafic, ajungând până la 750 de pasageri pe oră", subliniază reprezentanții administrației aeroportului.

Международный кишиневский аэропорт - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Reconstrucția Aeroportului din Chișinău se încadrează în termenele stabilite

Compania „Avia Invest" afirmă că noile tehnologii și utilarea sistemelor de securitate corespund strict standardelor internaționale de securitate (ICAO, ECAC), precum și cerințelor companiilor aeriene care deja efectuează sau planifică să lanseze noi zboruri prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Concomitent, „Avia Invest" continuă să colaboreze intens cu alte companii internaționale în vederea extinderii și diversificării zborurilor efectuate din Aeroportul Internațional Chișinău, contribuind nu doar la promovarea potențialului aeroportului, ci și a țării în general.

Fluxul de știri
0