Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pista de decolare a Aeroportului din Chişinău va fi modernizată

© Sputnik / Rodion ProcaAir Moldova
Air Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Compania "Avia Invest" a anunţat că lucrările de modernizare a pistei de decolare de pe Aeroportul Internaţional Chişinău vor fi realizate de o companie germană cu renume mondial.

CHIŞINĂU, 24 sept – Sputnik. Compania „Avia Invest” începe lucrările de reabilitare a pistei de decolare a Aeroportului Internaţional Chişinău (AIC). Serviciul de presă al „Avia Invest” anunţă că în acest scop pe teritoriul Aeroportului a fost instalată cea mai mare uzină de producere a betonului, prezentarea căreia a fost făcută de „Strabag Grup”, o compania germană cu renume mondial, care participă la lucrările de reconstrucţie a AIC.

Международный кишиневский аэропорт - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Reconstrucția Aeroportului din Chișinău se încadrează în termenele stabilite

„Această uzină ne va permite să producem volumul necesar de beton, în termenii necesari si de calitate înaltă, pe care o vom putea controla. Pe lângă productivitatea mare, uzina are capacitatea de a produce beton din 3 fracţii diferite de pietriş, necesar pentru lucrările planificate. Nicio altă uzină din Moldova nu produce asemenea material”, a declarat reprezentantul companiei Strabag, Alex Ecker.

„Avia Invest” a mai precizat că după finalizarea lucrărilor de reconstrucţie, pista de decolare/aterizare va fi lărgită de la 45 de metri până la 60 de metri. Va fi majorată esenţial capacitatea portantă a pistei, căilor de rulare şi locurilor de staţionare a navelor. Astfel, Aeroportul Internaţional Chişinău va putea primi şi deservi toate tipurile de aeronave, fără restricţii şi va putea asigura un trafic de 21 nave pe oră.

Fluxul de știri
0