Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procurorul Popenco a explicat când va fi trimis în judecată dosarul Filat

© Sputnik / Procuratura RMProcuror Adrian Popenco
Procuror Adrian Popenco - Sputnik Moldova
Abonare
Grupul de urmărire penală întreprinde acţiuni în vederea încheierii în termeni rezonabili şi proximi a dosarului în care ex-premierul Vladimir Filat are statut de învinuit.

CHIŞINĂU, 19 nov – Sputnik. Dosarul în care ex-premierul Vladimir Filat figurează în calitate de învinuit este unul complex şi necesită un spectru larg de acţiuni, a declarat pentru Sputnik procurorul interimar anticorupţie Adrian Popenco.

„Este un caz complex care necesită un spectru larg de acţiuni”, a menţionat procurorul.

Popenco a declarat că nu poate numi o dată exactă când va fi încheiat şi trimis în judecată acest dosar sau dacă aceasta se va întâmpla până la finele anului. 

Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat atacă Moldova la CEDO şi este sigur că va primi despăgubiri de la cetăţeni

„Nu vă pot numi o dată. Grupul de urmărire penală face acţiuni în vederea finalizării în termeni rezonabili şi proximi a dosarului respectiv”, a declarat procurorul.

Popenco a mai menţionat pentru Sputnik că în cazul în care cuantumul probatoriului acumulat nu va fi suficient până la data de 15 decembrie, când expiră termenul de arest preventiv pentru Filat, procurorii vor putea cere prelungirea arestului.

Procurorii anticorupţie au solicitat pentru Filat arest preventiv în izolator, acesta fiind bănuit că ar putea influenţa martorii sau distruge anumite probe din dosar.  

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ex-premierul Vladimir Filat rămâne în arest

Curtea de Apel Chişinău a menţinut miercuri în vigoare decizia Judecătoriei sectorului Buiucani, din 11 noiembrie, prin care mandatul de arest preventiv al ex-premierului Vladimir Filat a fost prelungit cu încă 30 zile.

Filat se află în arest preventiv la Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. El are statut de învinuit în dosarul fraudelor bancare. Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

Fluxul de știri
0