Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat atacă Moldova la CEDO şi este sigur că va primi despăgubiri de la cetăţeni

© Photo : Igor VzorovVlad Filat Влад Филат
Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Apărarea ex-premierului Vladimir Filat va ataca Moldova la CEDO pentru condiţiile degradante de deţinere în Penitenciarul nr.13 şi se declară sigură că va primi despăgubiri de la stat.

CHIŞINĂU, 18 nov – Sputnik. Cetăţenii Moldovei ar putea plăti despăgubiri pentru condiţiile de detenţie ale ex-premierului Vladimir Filat. Avocatul acestuia, Igor Popa, a declarat miercuri că va depune la CEDO o plângere în care va invoca condiţiile degradante de detenţie ale lui Filat în Penitenciarul nr.13.  

тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
De ce Filat nu va putea sta într-o puşcărie modernă

„Clientul nostru este menţinut în condiţiile unui penitenciar care are condiţii de tratament degradant şi inuman şi oricum Moldova va pierde la CEDO acest proces cu domnul Filat şi nu va avea decât să plătească despăgubiri”, a declarat Popa.

„Acest penitenciar trebuia închis, chiar dacă în celulă s-au făcut anumite ajustări, oricum condiţiile de detenţie, coridoarele, mirosul sunt inacceptabile deţinerii. Atunci când am depus plângerea, în cameră se aflau trei deţinuţi pe 10 metri pătraţi, iar legea spune că pentru fiecare deţinut trebuie să fie alocaţi 4 metri pătraţi”, a continuat avocatul.

Apărarea spune că arestul la domiciliu pentru Filat „ar fi cea mai bună soluţie în acest caz”. 

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ex-premierul Vladimir Filat rămâne în arest

„Nu se justifică menţinerea domnului Filat în arest preventiv, deoarece arestul la domiciliu oferă aceleaşi garanţii pentru înfăptuirea justiţiei”, a menţionat Popa.

Curtea de Apel Chişinău a menţinut miercuri în vigoare decizia Judecătoriei sectorului Buiucani, din 11 noiembrie, prin care mandatul de arest preventiv al ex-premierului Vladimir Filat a fost prelungit cu încă 30 zile.


Fluxul de știri
0