Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ex-premierul Vladimir Filat rămâne în arest

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare

CHIŞINĂU, 18 nov – Sputnik. Curtea de Apel Chişinău a menţinut miercuri în vigoare decizia Judecătoriei sectorului Buiucani, din 11 noiembrie, prin care mandatul de arest preventiv al ex-premierului Vladimir Filat a fost prelungit cu încă 30 zile.

Apărarea lui Filat a atacat la Curtea de Apel decizia Judecătoriei Buiucani şi a solicitat anchetarea clientului său în stare de libertate. 

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat adus pe ascuns la Curtea de Apel. Nu va face declaraţii

Ex-premierul a fost prezent la şedinţa de judecată la Curtea de Apel, dar nu a făcut declaraţii pentru presă. Avocatul acestuia a declarat că procurorii i-au spus lui Filat că nu va putea comunica cu jurnaliştii. 

Filat va sta în arest preventiv până la 15 decembrie în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Acesta a fost reţinut la 15 octombrie sub acuzaţia de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Filat are statut de învinuit în dosarul fraudelor bancare. Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. 

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

Ex-premierul va sta în arest preventiv pe un termen de 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.


Fluxul de știri
0