Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tânărul din Chişinău ucis la Iaşi a fost petrecut pe ultimul drum

© Sputnik / Владимир Песня / Trecere la banca de fotografiiГорода мира. Вроцлав
Города мира. Вроцлав - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Părinţii, prietenii, profesorii şi colegii de la Liceul „George Meniuc” l-au petrecut joi pe Victor Nour pe ultimul drum. Tânărul de 19 ani a fost ucis luni dimineaţa de un coleg de facultate la Iaşi.

CHIŞINĂU, 12 nov – Sputnik. Victor Nour, tânărul de 19 ani din Chişinău ucis cu bestialitate de un coleg de cameră luni dimineaţă în căminul Universităţii Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România, a fost petrecut joi pe ultimul drum. 

Părinţii, prietenii, profesorii şi colegii de la Liceul „George Meniuc” din capitală, unde a învăţat tânărul, şi-au luat rămas bun de la cel care avea toată viaţa înainte şi care a decis să meargă la studii în România în căutarea unui trai mai bun. 

Ritus - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trupul neînsufleţit al tânărului ucis la Iaşi va fi adus marţi la Chişinău

Victor Nour a fost adus acasă marţi. La Iaşi au mers părinţii şi rudele, care au apelat şi la serviciile unei agenţii funerare private din Chişinău. O rudă a tânărului a declarat pentru presa din România că toate cheltuielile de transport le-au suportat părinţii, profesori cu venituri modeste. Aceştia au fost nevoiţi să se împrumute pentru a-şi aduce copilul acasă. Nici autorităţile din România şi nici cele din Republica Moldova nu au susţinut financiar procedura de transportare a cadavrului lui Victor Nour acasă, la Chişinău. 

Ruda tânărului a mărturisit pentru mass-media de la Iaşi că Victor a acces la trei facultăţi în Chişinău, dar „a ales să meargă în România în căutarea unui trai mai bun şi pentru a-şi găsi o meserie pe care s-o înveţe şi din care să se întreţină”. Potrivit celor apropiaţi, Victor era un băiat liniştit şi învăţa foarte bine.  

universitatea alexandru ioan cuza iasi - Sputnik Moldova
Universitatea din Iaşi vine cu precizări despre moartea tânărului din Moldova

Potrivit adeverinţei emisă de specialiştii de la Institutul de Medicină Legală din Iaşi, Victor a fost ucis cu 40 de lovituri de cuţit. Acesta nu prezenta urme de autoapărare, ceea ce înseamnă că a fost luat prin surprindere de atac. Un alt detaliu din concluzia medicilor legişti este că Victor nu avea căile aeriene afectate de fum, semn că nu mai respira în momentul în care a fost incendiat. Medicii au concluzionat şi faptul că, dintre cele 40 de răni suferite, una gravă inclusiv la nivelul gâtului, mai multe dintre ele au fost lovituri care puteau să provoace decesul tânărului de 19 ani. 

Victor Nour era student în anul I la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor la Universitatea „Al. Ioan Cuza” din Iaşi. Tânărul a fost ucis luni dimineaţa de un coleg de-al său de la facultate, cu care locuia în aceiaşi cameră de cămin. Agresorul a fost reţinut în dimineaţa zilei de marţi de poliţiştii români în casa părinţilor săi din Roman şi a fost escortat la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Iaşi pentru audieri. Acum acesta se află în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. 

Împreună cu Victor Nour a avut de suferit încă un coleg de-al său de cameră în vârstă de 20 de ani. Acesta este internat la un spital din Iaşi în stare gravă.

Motivele crimei deocamdată nu sunt clare. Agresorul Aurelian Giosan s-a întors luni dimineaţă în cămin după o noapte petrecută într-un club. Potrivit procurorilor, Giosan a luat un cuţit şi şi-a atacat cei doi colegi de cameră în timp ce aceştia dormeau. Victor a fost ucis cu 40 de lovituri de cuţit în spate. Celălalt coleg, un tânăr de 20 de ani din judeţul Neamţ, a fost grav rănit. Acesta a fost înjunghiat de 12 ori. După ce i-a înjunghiat, agresorul a dat foc camerei şi a părăsit căminul.

Tânărul Victor Nour a absolvit Liceul „George Meniuc” din Chişinău. A mers la facultate la Iaşi, la 1 octombrie 2015, iar la 9 noiembrie a fost ucis de un coleg din camera de cămin. 

 

Fluxul de știri
0