Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PDM: PLDM să întoarcă miliardul furat şi să elibereze instituţiile capturate

© Sputnik / Мирослав РотарьPDM sediu ПДМ офис
PDM sediu ПДМ офис - Sputnik Moldova
Abonare
PDM susţine că PLDM a ieşit cu "aceleași pretexte ridicole pentru a explica incapacitatea de a se aduna și refuzul de a veni la o discuție matură și responsabilă cu celelalte partide pro-europene".

CHIŞINĂU, 18 noiembrie – Sputnik. PDM anunţă că „a luat act de noua ieşire publică a liderului interimar al PLDM, Valeriu Streleț”.

„Ieșirea e nouă, dar justificările sunt vechi, aceleași pretexte ridicole pentru a explica incapacitatea de a se aduna și refuzul de a veni la o discuție matură și responsabilă cu celelalte partide pro-europene” – astfel a caracterizat Partidul Democrat apariţia de miercuri a lui Valeriu Streleţ, care a făcut publice condiţiile PLDM pentru participarea la negocierile de formare a alianţei.

Мариан Лупу Marian Lupu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Marian Lupu confirmă: unii deputaţi PLDM vor să facă parte din coaliţia cu PD

Potrivit PDM, „condiţiile pe care le-a enunțat astăzi Valeriu Strelet nu sunt altceva decât încercări de a acoperi o altă realitate, faptul că cei din PLDM nu sunt capabili să-și depășească emoțiile și să vină la discuții”.

Conducerea PDM susţine că ar avea de asemenea multe să ceară de la PLDM, „în numele oamenilor, în primul rând să întoarcă cetățenilor miliardul furat de la BEM, apoi să scoată din captivitate instituţii vitale ale statului, cum ar fi Serviciul Vamal și Inspectoratul Fiscal de Stat, instituții despre care avem toate motivele să credem că întrețin și în acest moment scheme corupționale și politice, care favorizează inclusiv reprezentanți din conducerea PLDM”.

Sergiu Praporşcic - Sputnik Moldova
Discuțiile PDM-PCRM, ca instrument de presiune asupra PLDM

Dar astfel de lucruri, se spune în comunicatul PDM, „trebuie discutate bărbătește, cu maturitate politică, nu prin ieșiri de câteva minute în fața presei”.

„Considerăm declarația de astăzi a liderului interimar al PLDM ca fiind o "perdea de fum" care să acopere atitudinea iresponsabilă a acestui partid și vina directă pentru blocajul în care se află țara din cauza neparticipării la negocieri. PLDM a avut oricând posibilitatea să vină în aceste săptămâni și să-și spună doleanțele în cadrul unor întâlniri politice, acolo ar fi aflat opinia noastră și a colegilor din celelalte partide pro-europene, dar nu a făcut-o, a preferat să se limiteze la atacuri prin intermediul presei”, mai menţionează democraţii.

Totodată, PDM a reiterat „necesitatea stringentă de a forma o majoritate parlamentară şi un Guvern pro-european, împreună cu cei care doresc cu adevărat ca Republica Moldova să meargă înainte pe drumul său spre dezvoltare”.

Fluxul de știri
0