Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marian Lupu confirmă: unii deputaţi PLDM vor să facă parte din coaliţia cu PD

© Sputnik / Miroslav RotariМариан Лупу Marian Lupu
Мариан Лупу Marian Lupu - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul democraţilor a declarat că nu toţi deputaţii PLDM sunt de acord cu decizia luată la Consiliul Naţional Politic şi sunt gata să se coalizeze cu PD pentru a forma o nouă alianţă de guvernare.

CHIŞINĂU, 6 nov – Sputnik. Preşedintele PD Marian Lupu a confirmat că sunt mai mulţi deputaţi PLDM care nu sunt de acord cu decizia Consiliul Naţional Politic de a nu participa la negocierile cu Partidul Democrat şi care şi-au arătat disponibilitatea de a face parte dintr-o coaliţie cu PD şi PL.   

Dumitru Diacov, Дмитрий Дьаков - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Diacov: doi deputaţi PLDM vor participa la crearea unei noi coaliţii cu PD

„S-au apropiat mai mulţi deputaţi PLDM de mine care mi-au povestit ce s-a întâmplat la Consiliul Politic. Acolo opiniile s-au împărţit”, a menţionat liderul democraţilor în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.  

În aceste condiţii, Marian Lupu susţine că nu este exclusă formarea unei majorităţi parlamentare unde vor participa şi deputaţi liberal-democraţi, lucru confirmat de unii membri PLDM. 

„Noi vom face o majoritate parlamentară şi fără PLDM ca partid per ansamblu. Sunt suficienţi oameni de bună credinţă care vin deja cu aceste discuţii şi semnale pozitive”, a declarat Lupu. 

Фракция либерал-демократов покидает за заседания молдавского парламента - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine sunt deputaţii care vor pleca din fracţiunea PLDM

Liderul democraţilor a menţionat că nimeni nu va merge să-i roage pe liberal-democraţi să se aşeze la masa de tratative. 

„Dacă decizia de a nu participa la negocieri este una tactică prin care PLDM se aşteaptă ca noi să mergem să-i rugăm să-şi schimbe opinia, apoi n-o să merg şi n-o să rog. Nu pentru că sunt orgolios, ci pentru faptul că am fost votaţi de oameni cu un scop, ca să apărăm anumite interese”, a declarat democratul. 

Lupu susţine că, dacă PLDM nu-şi va schimba decizia, „oricum, în orice condiţii noi vom reuşi să formăm o majoritate parlamentară contemporană”, fără a preciza cine va face parte din această coaliţie fără PLDM. 

Valeriu Streleţ Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PLDM nu participă la negocierile cu PD

Anterior şi preşedintele de onoare al democraţilor, Dumitru Diacov, a declarat pentru Sputnik că doi deputaţi PLDM sunt gata să facă parte din viitoarea coaliţie de guvernare. 

 „Am discutat cu doi deputaţi PLDM. Aceştia mi-au confirmat că sunt gata să discute cu noi despre crearea unei noi coaliţii de guvernare”, a declarat Diacov. 

Consiliul Naţional Politic al PLDM a decis miercuri ca formaţiunea să nu participe la negocierile cu PD cu privire la crearea unei noi coaliţii de guvernare. Anunţul a fost făcut de preşedintele interimar al partidului, Valeriu Streleţ, după şedinţa Consiliului Naţional Politic al PLDM care a durat mai bine de trei ore şi la care au participat membri de partid din toate raioanele republicii. În opinia PLDM, democraţii au provocat deliberat criza politică, „trimiţând în demisie un guvern proeuropean”.


Fluxul de știri
0