Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La aeroportul Chişinău a fost intensificat controlul securităţii

© Sputnik / Evgheni PanasencoAeroportul international chisinau
Aeroportul international chisinau - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Sunt supuşi controlului nu doar pasagerii, ci și angajații întreprinderii. În afară de aceasta, personalul susține un examen de securitate și primește un certificat în acest sens.

CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. La Aeroportul Internațional Chișinău a fost intensificat controlul securităţii. Sunt supuşi unei verificați stricte nu numai pasagerii, ci și întreg personalul aeroportului, a declarat pentru Sputnik o sursă din cadrul instituţiei.

Potrivit interlocutorului agenției, aceste măsuri sunt luate la nivel național.

”La verificări participă și colaboratorii Serviciului de Informații și Securitate. Serviciile speciale au instituit un control intens – se verifică absolut totul. De exemplu, chinologii cu câini dresaţi în acest sens efectuează controlul bagajelor și pasagerilor”, a comunicat sursa.

SIS СИБ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Măsuri sporite de securitate în Moldova, după atacurile teroriste din Franţa

Specialistul a subliniat că fiecare colaborator al Aeroportului din Chișinău trece sistematic un instructaj privind securitatea aviatică, care finalizează cu un examen și eliberarea certificatului corespunzător.

”Adică, el este pregătit și înțelege gradul de responsabilitate. În cadrul acestor cursuri se pune un accent deosebit pe dejucarea unor încercări de organizare a actelor teroriste sau introducere a obiectelor suspecte, pe identificarea oamenilor care nu fac parte din personal. Toate acestea fac parte din instructajul securității aviatice”, a precizat expertul.

Anterior, ”Rosaviația” a recomandat aeroporturilor și transportatorilor să acorde o deosibită atenție angajarea personalului tehnic, care are acces la avion și la bagaje.

Potrivit interlocutorului agenției, personalul tehnic al Aeroportului Internațional Chișinău este deja complet și nimeni nu intenționează să-l schimbe.

Место крушения российского самолета Airbus A321 в Египте - Sputnik Moldova
Rusia
SFS: Сatastrofa aviatică din peninsula Sinai este un act terorist

”Colaboratorii trec cu regularitate controlul securităţii. Dacă lucrătorul părăseşte zona sterilă a aeroportului iar apoi revine, el este supus obligatoriu controlului. Adică, el nu poate introduce în zonă ceva suspect sau periculos. La aeroport, nivelul de securitate este foarte înalt. Fiecare angajat, pentru a nimeri în zona necontrolată, adică acolo unde are loc direct deservirea bagajului sau a pasagerilor, trece o procedură de controale stricte. Acum, controlul în Aeroport a fost intensificat și mai mult în legătură cu actele teroriste care au avut loc în ultima perioadă”, a încheiat sursa.

Între timp, ”Rosaviația” a inclus Moldova în lista țărilor în care zborurile regulate, de tranzit și charter cu pasageri la bord trebuie să fie efectuate ”în condiţiile unor măsuri sporite de securitate aviatică”.

 

Fluxul de știri
0