Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Măsuri sporite de securitate în Moldova, după atacurile teroriste din Franţa

© Sputnik / Miroslav RotariSIS СИБ
SIS СИБ - Sputnik Moldova
Abonare
Sunt întreprinse acţiuni operative speciale pentru asigurarea securităţii obiectivelor de importanţă socială.

CHIŞINĂU, 14 nov – Sputnik. Serviciile speciale din Moldova intensifică măsurile de securitate la aeroport şi la alte obiective sociale la fel de importante din ţară, a comunicat sâmbătă pentru Sputnik un colaborator al Serviciului de Informare şi Securitate (SIS), care nu a dorit să-i fie dezvăluită identitatea.

Vineri seara, în capitala Franţei s-au produs trei atentate teroriste simultane, în mai multe locuri din Paris. Potrivit datelor prealabile, numărul victimelor atacurilor variază între 120 şi 150 de persoane. Opt terorişti au fost lichidaţi.

Ситуация в Париже после серии терактов - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Niciun moldovean nu a murit la Paris

Jurnaliştii Sputnik nu au primit confirmarea adoptării respectivelor măsuri de securitate de la persoane responsabile din Guvern, Parlament ori ministere. Acestea ori nu au răspuns la telefon, ori au afirmat că nu dispun de aşa informaţii.

„Da, a fost intensificat regimul de control la aeroport. Sunt întreprinse acţiuni operative speciale pentru securizarea diferitor obiective de importanţă socială. De asemenea, au fost impuse măsuri suplimentare de pază în locurile cu o concentrare sporită de oameni”, a relatat sursa.

Anterior, la solicitarea Sputnic, a oferit informaţii Poliţia de Frontieră. Reporterilor Sputnik li s-a comunicat despre măsurile sporite de control la aeroport şi în punctele de control din zonele de frontieră. Sunt verificaţi oamenii, bagajele, activează chinologii cu câini dresaţi.

Fluxul de știri
0