Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pentru a doua oară de la reţinere, Filat va apărea în public

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel Chişinău va examina miercuri, 18 noiembrie, recursul împotriva deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani, prin care mandatul de arest preventiv a ex-premierului a fost prelungit cu încă 30 zile.

CHIŞINĂU, 16 nov – Sputnik. Ex-premierul Vladimir Filat ar putea apărea săptămâna aceasta pentru a doua oară în public din 15 octombrie, când a fost reţinut în dosarul fraudelor bancare.

Curtea de Apel Chişinău va examina miercuri, 18 noiembrie, recursul împotriva deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani, prin care mandatul de arest preventiv a ex-premierului Vladimir Filat a fost prelungit cu încă 30 zile.

Avocatul ex-premierului, Igor Popa, a declarat pentru Sputnik că, cel mai probabil, Filat va fi prezent la şedinţa de judecată la Curtea de Apel. 

Апелляционная палата Curtea de apel - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Miercurea viitoare Filat ar putea fi eliberat din arest preventiv

Şedinţa de la Curtea de Apel va începe la ora 13.00.

Vladimir Filat a fost prezent la şedinţa Curţii de Apel din 23 octombrie, când a fost examinat recursul apărării împotriva deciziei judecătoriei Buiucani prin care ex-premierul fusese plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Curtea a respins atunci cererea avocaţilor.

Filat a avut posibilitate în ziua de 23 octombrie să discute cu presa preţ de două minute. Ex-premierul a declarat că „se simte bine şi este pregătit moral şi fizic să meargă până la capăt”.

Termenul de arest preventiv pe numele lui Vladimir Filat a fost prelungit cu încă 30 de zile, în datat de 11 noiembrie. Judecătoria Buiucani a acceptat demersul procurorilor anticorupţie.  

тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fumătorul a fost transferat din celula unde este deţinut Filat

Filat se află în arest preventiv la Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. 

El are statut de învinuit în dosarul fraudelor bancare. Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

Fluxul de știri
0