Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Miercurea viitoare Filat ar putea fi eliberat din arest preventiv

© Sputnik / Vladimir PolusatovАпелляционная палата Curtea de apel
Апелляционная палата Curtea de apel - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Magistraţii de la Curtea de Apel vor examina, la 18 noiembrie, recursul împotriva deciziei Judecătoriei Buiucani, prin care mandatul de arest preventiv a ex-premierului Vladimir Filat a fost prelungit cu 30 de zile.

CHIŞINĂU, 13 nov – Sputnik. Curtea de Apel Chişinău va examina miercuri, 18 noiembrie, recursul împotriva deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani, prin care mandatul de arest preventiv a ex-premierului Vladimir Filat a fost prelungit cu încă 30 zile. Informaţia a fost oferită pentru Sputnik de avocatul ex-premierului, Igor Popa.

Игорь Попа Igor Popa - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Avocatul lui Filat: clientul nu prezintă risc de a săvârşi noi infracţiuni

Şedinţa va începe la ora 13.00 şi nu este clar dacă Vladimir Filat va fi prezent în această zi la Curtea de Apel. 

Totodată, Igor Popa a comunicat că apărarea pregăteşte actele necesare pentru a contesta arestul preventiv al lui Filat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 

Ex-premierul Vladimir Filat va sta în arest preventiv până la 15 decembrie. Judecătoria Buiucani a prelungit miercuri, 11 noiembrie, la demersul procurorilor anticorupţie, mandatul de arest preventiv pe numele lui Filat cu încă 30 de zile. 

Filat se află în arest preventiv la Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. 

Adriana Beţişor - Sputnik Moldova
Politică
Beţişor: Filat nu poate fi lăsat în libertate

Ex-premierul a fost reţinut la 15 octombrie sub acuzaţia de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Filat are statut de învinuit în dosarul fraudelor bancare. Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii. 

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

Fluxul de știri
0