Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fumătorul a fost transferat din celula unde este deţinut Filat

© Photo : Igor Vzorovтюрьма
тюрьма - Sputnik Moldova
Abonare
Administraţia Penitenciarului nr.13 l-a transferat pe colegul de cameră fumător al ex-premierului Vladimir Filat într-o altă celulă. Acum deputatul are doar un coleg de cameră.

CHIŞINĂU, 14 nov – Sputnik. Fumătorul din celula în care este deţinut şi ex-premierul Vladimir Filat a fost transferat în altă cameră, a declarat pentru Sputnik avocatul deputatului Igor Popa.

Acum, Filat are doar un coleg de cameră. Ex-premierul se simte relativ bine şi nu are pretenţii faţă de condiţiile de detenţie. 

Апелляционная палата Curtea de apel - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Miercurea viitoare Filat ar putea fi eliberat din arest preventiv

Filat a fost transferat la 3 noiembrie într-o altă celulă cu încă doi inculpaţi. Potrivit Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), transferul a avut loc ca urmare a plângerilor venite din partea altor deţinuţi care au reclamat faptul că nu pot avea acces la încăperea destinată întrevederilor cu persoanele apropiate din cauza că acolo era plasat, temporar, învinuitul Vladimir Filat.

Purtătorul de cuvânt al DIP, Natalia Bucur, a declarat pentru Sputnik că în prezent instituţia desfăşoară o investigaţie internă cu privire la condiţiile de detenţie ale lui Filat. 

Vlad Filat - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Apărarea lui Filat acuză condiţii rele de detenţie pentru clientul său

DIP a dispus la 6 noiembrie verificarea, în urma declaraţiilor avocaţilor, care au invocat condiţiile necorespunzătoare de detenţie ale clientului lor, inclusiv fumatul în celulă şi lipsa ventilării.

Bucur a precizat că ancheta mai durează, iar, imediat după finisarea cercetărilor, concluziile vor fi făcute publice. Potrivit legislaţiei, ancheta poate dura până la 30 de zile.

Vladimir Filat se află în arest preventiv la Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. El este învinuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii. Procurorii îl acuză pe Filat de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Fluxul de știri
0