Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avocatul lui Filat: ex-premierul nu a evadat din penitenciar

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe surse media au vehiculat informaţia că fostul premier al Moldovei, liderul liberal-democrat Vladimir Filat ar fi părăsit teritoriul penitenciarului unde a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Avocatul a infirmat informaţia.

CHIŞINĂU, 15 nov – Sputnik. Ex-premierul, liderul liberal-democrat Vladimir Filat se află în continuare la penitenciarul nr. 13 din Chişinău, a declarat sâmbătă pentru Sputnik avocatul politicianului, Igor Popa.

Astăzi, mai multe surse media locale au vehiculat informaţia că Filat ar fi părăsit teritoriul penitenciarului.

тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fumătorul a fost transferat din celula unde este deţinut Filat

„Afirm cu toată responsabilitatea că acestea sunt minciuni. El se află în continuare la penitenciarul nr. 13”, a spus Popa.

Anterior, avocatul a declarat că Filat împarte camera cu un alt deţinut.

La 3 noiembrie, el a fost transferat din camera destinată întrevederilor, în care se afla de unul singur, într-o celulă cu mai multe persoane.
Transferarea politicianului într-o altă celulă cu încă doi inculpaţi a avut loc ca urmare a plângerilor venite din partea altor deţinuţi care au reclamat faptul că nu pot avea acces la încăperea destinată întrevederilor cu persoanele apropiate din cauza că acolo era plasat temporar, învinuitul Vladimir Filat.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), Natalia Bucur, a declarat pentru Sputnik că în prezent instituţia continuă investigaţia internă cu privire la condiţiile de detenţie ale lui Filat.

CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Naşul lui Filat nu stă în nici o puşcărie

La 6 noiembrie, DIP a dispus iniţierea unei anchete interne, în urma declaraţiilor avocaţilor lui Filat, care au invocat condiţiile necorespunzătoare de detenţie a clientului lor, inclusiv fumatul în celulă şi lipsa unui sistem de ventilare.

Bucur a precizat că ancheta mai durează, iar concluziile vor fi făcute publice imediat după finalizarea investigaţiei. Potrivit legislaţiei, ancheta poate dura până la 30 de zile.

Vladimir Filat a fost reţinut pentru 30 de zile după ce i-a fost ridicată imunitatea de deputat. El este bănuit de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu obţinerea unor buni în proporţii deosebit de mari. Judecătoria Buiucani a prelungit miercuri, 11 noiembrie, durata arestului preventiv cu încă 30 de zile.

Fluxul de știri
0