Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declaraţie şocantă făcută de Socor despre "legea antidiscriminare"

© unimedia.infoVladimir Socor
Vladimir Socor - Sputnik Moldova
Abonare
Legea antidiscriminare nu are nimic de a face cu regimul fără vize şi cu libertatea de circulaţie, iar perioada de succes a Moldovei în Parteneriatul Estic s-a încheiat în vara lui 2014, a declarat analistul politic Vladimir Socor.

CHIŞINĂU, 13 noiembrie – Sputnik. Potrivit lui Vladimir Socor, obţinerea de către Republica Moldova a regimului de călătorii fără vize în UE pentru cetăţenii săi a fost un succes real în cadrul Parteneriatului Estic. Dar unii politicieni europeni au profitat de dorinţa ţării noastre de a obţine acest regim şi au impus anumite condiţii care nu au nimic de a face cu călătoriile fără vize în UE. Vladimir Socor a făcut declaraţii în acest sens vineri în studioul „Unimedia”.

Stefan Fule în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Fule i-a provocat pe proeuropenii moldoveni să se "reinventeze"

Vladimir Socor a menţionat că obţinerea regimului liberalizat de vize, a celui de liber schimb şi semnarea Acordului de asociere RM-UE a necesitat paşi concreţi din partea autorităţilor moldoveneşti. Unul dintre aceşti paşi, potrivit analistului, a fost introducerea paşapoartelor biometrice, care a fost „un proces foarte costisitor şi complicat”.

„Dar unii politicieni din UE au legat introducerea regimului fără vize cu unele condiţionalităţi ce nu aveau nimic în comun cu regimul de vize, de exemplu aprobarea în parlament a legii antidiscriminare. Asta n-are nimic de a face cu călătoriile şi nici cu spaţiul Schengen”, a remarcat Socor.

Штефан Фюле, Stefan Fule - Sputnik Moldova
Politică
Fule: drapelele UE sunt doar un alibi pentru guvernarea de la Chişinău

Expertul a adăugat că adoptarea legii antidiscriminare, impusă ţării noastre a reprezentat „pur şi simplu o condiţie pusă de o anumită grupare de interese, care a văzut că are loc un anumit proces politic şi a profitat de ocazie ca să pună o condiţionalitate la acest proces politic, indiferent de natura lui”.

„Au mai fost şi alte evoluţii de acest tip”, a mai spus Vladimir Socor.

În opinia analistului, etapa de succes a Republicii Moldova în Parteneriatul Estic s-a încheiat în vara lui 2014 şi a coincis exact cu intrarea ţării în campania electorală din vara acelui an. 

 

Fluxul de știri
0