Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fule: drapelele UE sunt doar un alibi pentru guvernarea de la Chişinău

© Sputnik / Григорий Василенко / Accesați arhiva multimediaШтефан Фюле, Stefan Fule
Штефан Фюле, Stefan Fule - Sputnik Moldova
Abonare
În opinia lui Stefan Fule ideile eurointegrării devin tot mai puţin atractive pentru cetăţenii moldoveni.

CHIŞINĂU, 12 noiembrie – Sputnik. Stefan Fule, comisarul european pentru extindere şi politici de vecinătate, a făcut marţi o serie de afirmaţii privind folosirea de către autorităţile moldoveneşti a ideilor privind integrarea europeană în calitate de alibi pentru unele scopuri personale. Comisarul european a făcut declaraţii în acest sens la Chişinău în cadrul celui de al 90-lea Seminar Rose-Roth al Adunării Pparlamentare NATO.

„Am o observaţie. Am auzit multe despre crearea unei guvernări proeuropene. Aţi putea să-mi explicaţi, ce înseamnă asta? Ar fi posibil, oare, ca pornind de la acea experienţă pe care am acumulat-o împreună, să-mi explicaţi ce este un guvern proeuropean?”, i-a întrebat Fule pe exponenţii partidelor proeuropene de la Chişinău.

Potrivit lui Fule, „unii reprezentanţi ai UE, venind în Moldova şi văzând atâtea drapele ale UE, involuntar încep să-şi pună întrebarea, dacă nu cumva acestea sunt folosite în calitate de alibi pentru a promova o politică care nu are nimic în comun cu Europa”.

Fule a mai presupus că ceea ce va urma după actuala criză din Moldova nu va fi neapărat o guvernare proeuropeană.

„Nu mai sunt atât de sigur că noţiunea de guvernare proeuropeană continuă să rămână la fel de atractivă pentru cetăţenii Moldovei”, a mai declarat Fule.

 

Fluxul de știri
0