Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avocatul lui Filat: clientul nu prezintă risc de a săvârşi noi infracţiuni

© Sputnik / Vladimir PoluşatovИгорь Попа Igor Popa
Игорь Попа Igor Popa - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Popa dă asigurări că Filat nu prezintă risc de a se eschiva de la urmărirea penală sau, cu atât mai mult, de a săvârşi noi infracţiuni, sau de a influenţa anumite persoane.

CHIŞINĂU, 12 nov – Sputnik.  Avocatul Igor Popa cel care îl apără pe ex-premierul Vladimir Filat în dosarul fraudelor bancare a declarat miercuri în faţa presei că, „Filat nu prezintă risc de a săvârşi noi infracţiuni”. 

„Filat nu prezintă risc de a se eschiva de la urmărirea penală sau, cu atât mai mult, de a săvârşi noi infracţiuni, sau de a influenţa anumite persoane”, a declarat Popa, după ce a cerut în faţa instanţei ca Filat să fie cercetat în stare de libertate.  

Nu este clar ce a vrut să spună apărarea lui Filat când a dat asigurări că acesta „cu atât mai mult, nu va săvârşi noi infracţiuni”. Un simplu cetăţean poate să înţeleagă că avocatul recunoaşte ceea ce i se incriminează clientului său, ori nu şi-a dat seama ce spune. 

Un cunoscut avocat din Moldova a analizat pentru Sputnik declaraţiile apărării lui Filat. 

Vlad Filat - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat rămâne în arest preventiv

„Igor Popa este cunoscut ca un avocat serios şi cel mai probabil din neatenţie a scăpat formularea  „nu va săvârşi noi infracţiuni”. Însă, ceea ce a fost declarat a fost auzit de toată presa şi acum oricine poate să speculeze că apărarea lui Filat ar sugera că politicianul este autorul unei sau a mai multor infracţiuni”, a declarat juristul.

Miercuri, Judecătoria Buiucani a prelungit, la cererea procurorilor, mandatul de arest preventiv pe numele lui Vladimir Filat cu încă 30 de zile. 

Ex-premierul se află în arest preventiv pe un termen de 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Perioada de detenţie expiră la data de 17 noiembrie 2015.

Filat este învinuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

Fluxul de știri
0