Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Beţişor: Filat nu poate fi lăsat în libertate

© privesc.euAdriana Beţişor
Adriana Beţişor - Sputnik Moldova
Abonare
Aflarea lui Filat în libertate ar prezenta anumite riscuri pentru buna desfăşurare a anchetei, susţine procurorul Adriana Beţişor.

CHIŞINĂU, 12 noiembrie – Sputnik. Procurorii afirmă că temeiurile invocate anterior în susţinerea măsurii de arest preventiv aplicată lui Vlad Filat persistă. Mai mult, procurorii au prezentat probe noi, care arată că aflarea lui Filat în libertate ar prezenta anumite riscuri pentru buna desfăşurare a anchetei, a specificat procurorul Adriana Beţişor.

Igor Popa - Sputnik Moldova
Politică
Avocat: Filat abia aşteaptă să înceapă judecata

Referitor la starea de sănătate a lui Filat, procurorul Beţişor a spus că acesta ar fi solicitat prin cerere ca instanţa să examineze cazul în lipsa lui, invocând motive legate de starea sănătăţii care nu i-ar permite să fie prezent la judecată. Însă nu a fost prezentat nici un certificat medical care ar demonstra că învinuitul are probleme de sănătate. Dimpotrivă, un alt certificat medical atestă că Filat ar fi putut să participe la şedinţa de judecată de miercuri.

„Instanţa a considerat că Vlad Filat s-a eschivat de la şedinţa de judecată”, a mai precizat Beţişor

Procurorul a informat că oamenii legii se află într-un proces continuu de documentare a cazului BEM. „Am audiat persoane cu demnitate publică, înalţi demnitari, care au participat la emisia suplimentară de acţiuni, fără participarea statului, la BEM. Din materialele de care dispunem rezultă legătura lui Filat cu emisia suplimentară de acţiuni la BEM. La ora actuală avem un tablou mult mai clar pe marginea acestui dosar, iar reieşind din probele pe care le vom administra în continuare, vom decide dacă există suspiciuni rezonabile de tragere la răspundere penală în acest dosar şi a altor persoane”, a mai declarat Adriana Beţişor.

Fluxul de știri
0