Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Universitatea din Iaşi vine cu precizări despre moartea tânărului din Moldova

© edu-news.rouniversitatea alexandru ioan cuza iasi
universitatea alexandru ioan cuza iasi - Sputnik Moldova
Abonare
Angajaţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi studenţii care au informaţii de la faţa locului colaborează cu autorităţile abilitate să ancheteze cazul.

CHIŞINĂU, 9 nov – Sputnik. Administraţia Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România, a anunţat în cadrul unui comunicat de presă că este alături de familiile şi prietenii celor care au fost afectaţi de tragicul incident petrecut luni dimineaţa în căminul C4 din campusul universitar Târguşor-Copou. 

Armes - Sputnik Moldova
A fost stabilită identitatea studentului ucis. Avea 19 ani şi era din Chişinău

Un student din Republica Moldova a decedat, iar altul din judeţul Neamţ se află grav rănit la spital după ce un coleg de cameră i-a înjunghiat şi a dat foc încăperii.

„ Personalul angajat în campus a intervenit imediat ce s-a autosesizat, reuşind doar să prevină răspândirea unui incendiu pe care agresorul îl pornise în cameră după atacarea celor doi. Din păcate, ambele victime erau deja în stare foarte gravă, iar cel de-al treilea student era dispărut. In momentul de faţă, angajaţii şi studenţii universităţii care au informaţii de la faţa locului colaborează cu autorităţile abilitate să ancheteze cazul”, se spune în comunicatul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

Tânărul student din Republica Moldova care a fost ucis în această dimineaţă într-un cămin din Iaşi, România, se numeşte Victor Nour. Victima este din Chişinău şi avea 19 de ani. Victor Nour era student în anul I la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor la Universitatea „Al. Ioan Cuza” din Iaşi. 

Флаг Республики Молдова drapel - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Autorităţile vor acorda asistenţă pentru repatrierea tânărului ucis la Iaşi

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, Anca Vîjiac,  a declarat pentru Sputnik că tragedia a avut loc într-o cameră de cămin în jurul orei 7.00. „Conflictul a avut loc între trei studenţi pe fundalul consumului băuturilor alcoolice. Unul dintre studenţi a luat un cuţit şi i-a înjunghiat pe cei doi colegi de-ai săi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Autorităţile din Moldova vor acorda asistenţa necesară pentru repatrierea tânărului ucis într-un cămin studenţesc din Iaşi, a declarat pentru Sputnik, Ana Taban, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău.

„Consulul Republicii Moldova din Iaşi a informat rudele tânărului despre cele întâmplate. Urmează perfectarea actelor pentru repatrierea corpului neînsufleţit în ţară. Autorităţile vor acorda asistenţa necesară pentru repatrierea corpului”, a declarat Taban.

Agresorul, Aurelian Giosan, la fel student de 20 de ani din Roman, a fugit din cămin după ce a incendiat camera în care se aflau cei doi colegi răniţi. Agresorul a fost dat în căutare şi urmează să fie adus la audieri. 

Fluxul de știri
0